唐狗西遊記

779 回覆
304 Like 10 Dislike
咁到我哋做細嘅好無面
個地咁滑,我哋先咁做。大佬唔肯行嘅時候,我哋絕招就係抱起佢行一陣,佢就會肯行返。歐洲人見到我哋,應該會覺得我哋係怪獸家長
終於live咗!!
大佬真係好得意牙!!!!
尋日我哋一家三口出發本島附近嘅玻璃島同彩虹島。事前已經買咗張48小時任搭船飛。位位€30。大佬喺威尼斯成日俾水聲嚇親

但又中意坐喺海邊,望住啲水,思考狗生

又時侯淡季都幾好,雖然好多鋪頭無開,但同時間好少遊客,啲景點任影唔嬲。
彩虹島幾有特色,好過五漁村所以同大佬影咗好多相,影到無電

尋晚去完廁所,一出嚟就見到內人攰到訓著咗,尋日唔止大佬放電,仲放埋我同內人同相機嘅電。

今朝六點起身,由本島返去威尼斯附近拎返架車,再揸6個鐘返去瑞士蘇黎世,展開今次旅行嘅最後一程。我下次一定唔會plan三個鐘以上嘅車程,完全玩究自己,強姦個大腿同屎忽。今次旅程17日,總共揸咗三千六百幾公里,有少少心得,意大利揸車好多收費站,意大利揸車無快相,意大利人揸車好中意拮人屎忽,瑞士人揸車會全部行中線,讓條快線俾有需要嘅人,瑞士揸車疑似俾人影咗兩次快相,德國揸車可以飛到二百幾,歐洲停車場都唔平,見人泊街自己都泊咗幾晚街都無事,入油唔算平,油站係高速唔驚無。 眼訓,聽朝繼續講
做乜野留封信比你?
就係想知做左啲乜屌佢
封信嘅內容就係表揚小弟既泊車技術極佳,能夠係車與車之間,僅餘嘅空間攝架車入去,同時讚揚小弟身型應該十分輕盈,泊完架車後可以喺車門罅隙之間走到出去。
啱啱帶完大佬散步,繼續講。意大利佬除咗揸車中意拮人屎忽外,仲好無耐性,你行得慢會開大燈閃你,我就會好好脾氣讓俾佢哋行,之後再拮返佢哋屎忽,另外意大利人揸車好隨性,例如雙白線照cut,紅燈照衝,米蘭同都靈揸車好有香港家的感覺,意大佬可以嚟香港揸紅van或者的士,不論意大利德國同瑞士,非正式統計下揸benz嘅司機都特別西,情況同香港一樣,瑞士揸車風景最靚,德國嘅路最好行,瑞士市區地下畫太多線,會好亂要小心,天氣方面會好極端,呢頭落大雨果頭出陽光,入完個山窿出嚟無啦啦又好多霧,最後我都好讚成自駕遊,實在太方便,唔洗拖喼,直接停架車喺酒店門口放停行李,泊車都無需擔心,因為簡酒店嘅時候可以簡定有停車場嘅,去到市區又有好多停車場泊車,去郊區就可以尻泊,中意無啦啦停底影風景又得,唯一要考慮嘅就喺錢同司機,兩個人去自駕遊就唔好好似我咁on9去咁多距離遠嘅地方,一大班人就無所謂,攰嘅隨時可以換另一個朋友揸。

尋日中途站停低食嘢,期間大佬對舊公仔好有興趣
大佬又又又又又又又再睇風景。
啲字潦草到
都完全睇唔明佢寫咩
大佬好可愛
樓主老婆好瘦
係咪佢地外國人泊車廢炸香港地啱啱夠都攝到架車入去
樓主一定好有米,又坐business 又帶埋狗狗去旅行

坐過兩次round trip
Swiss econ343 坐到想死
我都係靠內人翻譯先明
瑞航,不了

位窄,野食少。
內人話睇見我就飽,所以好瘦。
佢哋堅廢,個個都頭入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞