求推介打雀腳

118 回覆
0 Like 5 Dislike
又係上網搵資料嘅時候
AW500有晒內膽同間格,已經限晒位,當然放唔入!
我上年至有個Leofoto迷你三腳套裝跟既25mm ballhead自動解體,原來支不鏽鋼螺絲斷左,好彩當時冇托住相機,不過呢個牌子以後都係不了..
冇乜邊隻特別好架,總之行山背囊,邊個夠大買邊個,將d野放晒入去,我同好多雀友都係咁做!
都係類似頭同腳之間虛位少d,抗震力好d之類,好多年前於DChome同人討論過十幾版,不過個網而家都半死,post都搵唔返..
我問緊lenfoto bv10同manfrotto 502
咁都係不了......機鏡跌一次冇唔只幾萬
我幾年前買落呢set Leofoto迷你三腳連波頭,都於上年冇使用下自動解體,所以如果你問我就一定信Manfrotto 502多d!
我買個時,雀友叫我唔好用碗,又話平d輕d,當然信左......但如果野戰時,現在用落有dd保留。
Manfrotto冇乜唔好,係冇Sachtler咁爽。
價錢已經反映一切,唔係咁多人捨得使咁多錢買沙雀,正如當年身邊好多人用緊RRS千秋架,我嫌貴,做死士買賓佬一樣,好彩冇從我手上出過事!
BTW, 你套機鏡唔重,leofoto應該可以…我機鏡重你好多,就有d怕。
Leofoto有冇沙雀咁爽就未試過了…
Manfrotto 502好似都係差唔多價錢,貴一千都冇
咁買個安心都好
沙雀都係要佢個回彈唔使成日扭黎扭去或,
其餘都係咁用,不過真係重
買前磅重,睇下自己接受能力。最重要就係,Sony支白鏡好趕客(雀),唔包保證你冇運行。
買時好威,但之後重到拎單腳。
仲會被附近雀友小!
訂左未到
話時話,若蘭炮衣出左Sony 200-600未?
巴打係咪訂若蘭炮衣,過唔過三舊水人仔?
Rolanpro 我都唔知幾錢 女朋友話amazon訂左
支鏡出左冇耐就有
唔想幫襯淘寶
thanks巴打!
Amazon應該係訂左Lenscoat,靚野!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞