求推介打雀腳

118 回覆
0 Like 5 Dislike
買個leveler咪得
又加多舊 驚唔穩ja

btw 我隻賓佬s7 頭,托70200 都鎖唔實,上328 淨係可以拎黎pan...
我都係,一轉位就好麻煩,但冇理由買過個頭。
leveler都好貴,除非支腳用唔到碗先逼住用。
亦都因為。。。唔想為個頭而買多隻腳 有得揀,又知用黎影雀,真係唔洗諗
係,用落係泥地就知奶野,冇碗係唔方便,當年比人水左。有話碗冇用,唔用仲輕d 。
我用緊Manfrotto 438 Leveler加502AH
用328絕對冇問題
用碗嘅腳重好多同埋貴啲
都係習慣用Leveler多啲
覺得靈活性比較大
不過我依家買左枝Gitzo 3543XLS
枝2543L放左係到冇用過
想賣咗佢套現算
咁我套野同你一樣,用緊AOKA 4 號腳,一係買碗用eimage頭。一係就跟你個玩法。
都係既,可以放落唔同腳,我仲有個befree 油頭,可以夾住用。
最緊要係貪佢枝腳可以overhead
全開1米8係人地頭頂影都得
某啲場合人多唔怕比人擋住
有冇咁廢,向上都唔得?
向上下會慢慢降,lock 實都唔可以長曝多過兩秒,可能我係上喺鏡個腳架環,個重心唔夠正中
波頭lock唔實就聽得多,呢d都lock唔實賓佬要檢討下
應該唔關重心事,拎去Benro 換啦
唔該曬師兄google都冇咁詳細
呢個真
淘寶訂番黎 已經風左塵成年

托328 + 2x, 打斜向上,低過1/100s 都會郁
Benro所有可以活動嘅野用耐咗都係會鬆…
新番黎第一日拎出街已經係咁
多唔多人用沙雀既油頭??
最平可以幾錢交易? (二手/舊款)
拍片既油頭 用去打雀, 有無好處?
托600,800果d多數都係,
新ace xl好似4千幾,其如fsb 8果d2手都要7,8千,
好處咪唔使扭黎扭去,影完就放手自己彈返水平,
震動少d可以用慢d快門
睇到dcfxxer 做緊Aoka 424c 加 ace xl 套裝$6080
咁好似抵啲
睇到dcfxxer 做緊Aoka 425c 加 ace xl 套裝$6080
咁好似抵啲
巴打唔諗425C?輕過424C唔少,摺合後短11cm,你如果做步兵去影雀,拎多幾次就知短d同輕d重要性!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞