估唔到hsbc visa signature都變埋公廁卡 (4)

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
你唔提都唔知派左600
最紅冬日賞- 本地簽賬優惠
簽夠8000有額外5%回贈
簽滿12000有600RC
簽滿38000有1200RC
Ok thanks
想問下簽完個8000蚊之後 個900蚊既獎賞錢會自動比番你定係要申請?
自動,齋等
想問如果同時申請vs同red個迎新係咪睇批到邊張卡先?另一張就只係食迎舊$300?
如果係咁係咪應該分開一段時間先申請
好難兩張卡差唔多時間內同時簽到$8,000
ae細頭指定商戶碌2000回2000係唔係買劵都受?
想問吓究竟收咗年費先waive ? 定係喺佢收年費之前已經要做?
可以收左年費一個月內打過去
巴打,我對咗我2019 phase 4海外簽帳,係有包網上。我其中一單仲要係booking.com,網上外幣訂酒店,有entitle reward cash.
唔該你澄清!
啲rc真係要睇清楚啲
佢真係會比漏
有冇人收到特選客戶優惠
一個月簽5000 回多150
前晚收到
Sc係咪冇得check邊筆交易有1.5%
印象中佢換rewards個system有show啲分嘅進帳
但係好似係兩三日撈埋。

拎計數機自己督下啦,咁易計
HSBC 上網補交文件, 淨係入身份證同名, 唔洗入申請個application number 佢都會認返係我個申請?
準備美國網一炮過買USD8500野, 諗緊用邊張卡抵d
1. HSCB red - 4%
2. HSBC VS "最紅自主獎賞"已經放晒賞世界 - 2.4%
另外個"最紅網上及海外簽賬獎賞"真係唔多明, 係咪要每個階段(total 4個)都要外國網上買野買夠HKD3000, 就可以多 2%? total 4.4%?

究竟邊張抵玩d
留意個最紅網上係有cap, 無記錯每季15000。
嗰季簽夠3000就玩到個promo
咁我用返red算,無上限
計下數先啦好冇...
當係HKD66000
用VS簽就3.6%,RED就4%,差264
不過VS有15000多2%,即係多300
梗係用VS簽啦
果2%唔係要每季海外網上簽夠3000先有咩
你而家呢筆咪係囉
計埋手續費都過67000喇

vs 67000*3.6%+300=2712
red 66000*4%= 2680

但係都要留意返vs嗰3x同埋自選5x都有annual cap 唔記得係10皮定15皮

如果一踩中啲cap, 咁條數又要計過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞