估唔到hsbc visa signature都變埋公廁卡 (4)

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
係呀 尤其適合係外國讀書做嘢嘅人
Btw, 台灣嗰張匯豐VI旅人卡好似好正但香港人又申請唔到
又係嗰句台灣咩收入香港咩收入...
仲要比年費...
但premier 果隻係要外地親身簽,網上外幣唔計
唔係喎,我查返我張statement, 兩單Rakuten, 一單indiegogo,全部外幣結算都食到overseas 自選5x

如果係red hot online and overseas, 根據條款都應該promo 5x同premier 5x都食到.
對於網上外幣簽賬而言,自選5x 同最紅網上海外5x 都食到,
但premier 有多2% 係for 海外簽賬,外幣網購就食唔到premier 呢2%。
所以外幣網購回贈最多都係vs+賞世界有5.6%,海外實地簽就premier 有6.4%
卓越理財
照打先啦 佢會shift人 好快有人聽
我遲下拎張statement去對下,我記得係有埋嗰2%

from kol: 小斯話無,里先生話有
VS會唔會5.6%-1.95%?
應該就係
官網寫

網上及海外簽賬: 2.4%「獎賞錢」回贈
滙豐卓越理財信用卡®之海外簽賬: 額外2%「獎賞錢」回贈
額外2% 剩係寫 海外簽帳,呢個係指實地簽定外幣簽?

如果用紫卡,但不是賞世界,玩網上簽帳其實就只得2.4%?
如果唔係外幣,用返red就簡單啲

red hot overseas, 你睇返佢啲T&C, 佢第21條講個簽帳認sales record喺香港外,而個幣種唔係港紙人仔. 所以我認為應該有extra 2%, 而我印象之前我呢類簽帳係有

不過有其他巴打話要實體簽。啲kol又一半半咁
red hot overseas 就可以係網上,但紫卡只係寫海外簽賬,你睇返海外簽賬既定義係有正式收據果種
月薪唔夠,啱啱係其他戶口過返40個落出糧戶口
但即時拎戶口結餘證明要俾$100
有冇其他辦法?定要等新月結單先接受?
print screen受唔受?
佢條款有個“或”字。其實我之前有買過,我得閒再督下條數對返,或者直接問匯豐

里先生:
https://www.mrmiles.hk/hsbc-internet-overseas/
想問下簽完個8000蚊之後 個900蚊既獎賞錢會自動比番你定係要申請?
要等咁耐先比返
用RED 算啦
上網登記完自主最紅賞
要幾耐開始啲transaction先開始計rebate?
Mobile / ebanking查唔查到activate咗未/d RC係由咩transaction到黎?
唉張卡到期 寄咗張新既嚟
個樣同張垃圾銀聯一撚樣.........
可唔可以要求要返舊樣
預返3日
check唔到
只睇到係最紅自主賞 / 基本 / promotion .. 等等佔幾多
咩樣?
想問下個自選係邊到揀?
個APPS唔知做乜9 勁撚慢
thanks
有無人知呢2日派既係咩彩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞