估唔到hsbc visa signature都變埋公廁卡 (4)

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
要等張卡到左,再自己手動加落去

大家收唔收到定係得我先有
收唔收到都早幾日就知同一定cut架啦
之後Log on 買嘢無咗discount啦
好似得log on果張用得下
好多公價貨品都無折
有等如無
呢張卡有咩好
拿完vs迎新可唔可以拿red既嫁?

假設我vs all in飲食

去旅行既海外係vs好過red,right?
網上既外幣係red抵d?

同埋有咩野出名既鋪頭呢兩張都係得0.4%
咁既話好似simply cash better?

我個summary冇錯呀可?

六大類其實好頭痕
而家夾 red 一齊用易記好多
4.0% red 上網買野
3.6% VS 飯卡
2.0% red 超市
1.6% VS 出名既鋪頭(6大果d)
1.5% scsc 不知名鋪頭 +payme
3.6% - 手續費 VS 海外
0.4% VS E-Banking 學貸

1.5% 711,ok scsc
屌, 我收唔到, 岩岩至知
點解要cut?
驚下年連3x都cut埋
啱啱出咗張附屬卡 轉個頭就收我年費
聽朝打上去搞搞佢
Red有分新or舊客迎新
之前新客有$800 舊客有$300

Master雖然外幣rate會先轉做USD再轉HKD
但同VISA都rate都追得好貼 要睇咩currency
你可以上佢地個網抽幾日比較下
但我都建議用Red 始終冇條件冇上限4%
VS要嗰季最少$3000 最多$15000

VS Ebanking交錢好似冇回贈
好似得VP有 但我都唔肯定

最後睇下你會唔會申請兄弟卡
可能蝕緊錢 要cut cost
之前問過cs
apple pay/google pay
所有交易都會直接送返去銀行 銀行知你係邊間簽

alipay/we7 pay嗰啲就有機會直接送返銀行 咁就有
但如果佢交易當你先增值 再比錢咁就冇
所以要睇下嗰個交易alipay/we7pay點處理
原來係咁
咁更加有原因唔用alipay/we7 pay
岩岩我都整咗 想知點解
根本就唔應該用,連裝都唔應該裝
息己經呃鳩人唔派仲蝕錢
大貓依家霉撚到咁
我岩岩都收到
雖然唔多用,但呢個動作係咪顯示緊hsbc好唔掂,連呢D野都要cut
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞