2020年 一蚊交稅方法整合

1001 回覆
332 Like 4 Dislike
online banking
小結
1. 用信用卡比可以食手續費
2. 某啲銀行收費係 per transaction 咁計
3. 恆生 bot 修正中 , 大家繼續試用
4. 支票交稅由抬頭到簽名都可以用印仔, #61樓都有print cheque 大法
5. macro recorder 用10次會收費, 大家楂緊時間盡用
6. macro schedule 係另一個差唔多功能既 app , 有1個月免費試用

大家盡情去交稅啦

求教學,有無簡單方法,唔想益仆街政府。
你想用邊種方法先?

macro recorder/macro schedule嗰種軟件都係記錄低你滑鼠同鍵盤嘅軌跡,然後自動重複咁做。所以你登入咗e-banking再開個軟件記錄你交$1呢個動作,佢就可以自動重覆幫你交$1。但你都要預時間畀佢重覆呢個動作廿萬次(如果你交$1的話)。你可以食飯、沖涼、瞓覺時等佢自己做

軟件點用可以上youtube睇一睇tutorial,非常簡單,你交得廿萬稅一定難唔到你
有冇啲一蚊交其他政府費用嘅方法
有啲濕鳩信用卡有交易限制
上星期交過,其中一張卡 40 次就截左
明天請早
重覆20萬次都好煩喎
恆生1蚊bot (50次/天)

Macro recorder (無限可能性)

樓上有人目擊三萬幾蚊都$1 咁交
我覺得做到幾多就盡做
刮到幾多錢落黎就睇大家夠唔夠痴線堅持
你開著部機run啫,你連個人都唔使坐喺度,瞓醒一覺都可能交完。再唔係交$2咪可以減一半次數
其實e-banking直接交同用信用卡交係兩樣嘢嚟,登入咗e-banking之後可以直接用繳費個功能喺戶口轉賬,唔洗經信用卡
用信用卡交同轉帳有乜唔同?用信用卡會唔會問我收手續費?
聽講除左交稅限一日三次之外
其他費用好似無問題仲用到
唔經信用卡有無得扣政府手續費先
Pps 除左交稅,交其他正苦費用有無block?
你自己下面幅圖都有寫用網上銀行再貴D,網上銀行應該就係指網上轉賬。不過係咪真係再貴D就要相關人士先核實到
發現好多人都有呢個疑問

剛剛先搵到幅圖
有冇link
其實我估出處都係連登,嗰邊都仲有人討論緊可以入返去追post

https://lih.kg/1637669
tui
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞