2020年 一蚊交稅方法整合

1001 回覆
332 Like 4 Dislike
HSBC一日上限都係50次
不過可以SET繳款日期
唔想每日都run個marco可以搵日得閒一日SET好哂去
渣打都係
信用卡每日50次交易
響儲蓄戶口直接交就未中到佢個上限
交通銀行似乎係真無限
OCBC永亨同citibank實際都限左一日一卡50次
千期唔好用ebanking 續蚊交
應該係,set左幾日50仲set到
你地有無用e tax? 每日交完之後,佢地都有張receipt...但張receipt 係sum up 左我每日交的amount
有d 擔心我地既方法有無真係hurt到佢
用中銀係咪冇得玩
寫果個都係自用 日日都update
佢交稅deadline 係30/1 應該月尾前都會keep 住更新

快啲交稅啦
Mac有自己嘅recorder
好似仲好用

睇返頭3 版啲留言好似有講
方便sum up 啫

唔代表銀行唔收佢手續費

打開門做生意
唔通有錢唔賺咩
[/quote]Mac樓唔support....有冇macro reader教學?[/quote]
我用過MAC 本身果個AUTOMATOR 我覺得一般...
我用緊下面果個... 試左兩日都無事....超簡單..你可以試下岩唔岩你
http://www.murgaa.com/macro-recorder-mac/
想問你係咪都係大慨每兩個鐘...渣打個EBANKING唔知做咩鬼會自己LOGOFF 話DUE TO SECURITY REASON....要RELOGIN 先得...搞到個PROGRAM 每隔一陣就死左....
1. 恆生 E-banking
【自動交稅機 - 更新版】

點解會咁既
恒生e-Alert通知你,以下的轉賬交易未能成功處理:
收到,唔該手足~
信用卡冇可能
銀行點會做善事

禮拜五/六/日 3日加埋都只會出一張receipt
佢稅局改左system d野,唔會再$1 $1咁出
希望係咁...我而家會更加diversify...
一日裏面用master card 交幾蚊
又用下visa
又用下ebanking
百達通又用下....等佢地就算contract 點寫都起碼要交多d 手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞