2020年 一蚊交稅方法整合

1001 回覆
332 Like 4 Dislike
Citi 好慢係一個問題, 成日無端端斷又係一個問題
我一日可以交到二千幾, 大新未加captcha 之前可以去到三千幾一日
應該係稅局自己為左行政方便, 我用幾間銀行去交佢都只係出一張單, 應該只係佢group 埋一齊出
打左上去card center話要隔一日先用到

但用saving acc交就交得到
郵咩寄

成舊磚咁拎去稅局排隊啦

渣兜啲行政野我唔知呀

你爬下文 第一二頁有人教整原子印快速整支票etc
琴晚條女即時幫我unlock喎
可唔可以用電子支票$1交稅
推推先
會煩死自己 開電子票都幾煩
推!
Push
甴近平
財經事務及庫務局局長劉怡翔書面答覆公民黨楊岳橋提問時,稱現時政府提供不同的付款渠道供市民繳交政府發出的帳單,如PPS繳費靈、轉數快、網上銀行包括信用卡及銀行轉帳、便利店等,每宗交易收取定額收費,但指涉及商業敏感資料,故未有細述個別付款渠道的費用水平提供資料,僅稱經相關付款渠道處理的交易,每宗所涉及的政府開支平均約為3元。而電子支票則透過政府設立的「電子支票支付」網站收取,並不牽涉營運商的交易費用。

https://hk.news.appledaily.com/local/20191218/FBBECIIMW5OQJTQIZNONN6GPTA/
未呀
用法好簡單, 睇下面條general介紹片再自己試, 要用safari開e-banking唔好用chrome

https://www.youtube.com/watch?v=x3dxfpQ8KGY
支持
如果個稅單Number有11個位(最尾有個A)係咪用唔到個恒生bot?
我入左頭個10個位Run完一次好似全部Reject晒
HSBC個網用safari開e-banking都用唔到,成日record完mouse唔識做返,出error -50,係咪我問題?
用citi交到比佢lock左兩次張卡 唔比我一蚊一蚊咁交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞