2020年 一蚊交稅方法整合

1001 回覆
332 Like 4 Dislike
用中銀
詳細click 返相關樓層
1蚊交稅傷唔傷到政府?
信用卡冇可能
銀行點會做善事 #399
財庫局講係每宗交易都收手續費 #393
信用卡、PPS、網上銀行手續費資訊 #119
唔該哂
咁我可以放心繼續交啦
up
我用parallels desktop裝渣打交稅機,裝完開唔到(無反應)
可唔可以睇下
有無問返kkfly啲人

Btw 之前用恆生交稅機
Programmer 話如果裝左無反應 就係電腦問題
我換另一部電腦裝就用到了

你不如試下
恆生交左兩日比佢封左
暫時好似得渣打戶口可以一日無限交
我早排用恒生, 整個1蚊範本先, 再用marco software自動㩒50次/日, 果時仲得, 而家唔知
你係點交?
被和諧了
我都有同樣問題
me too
啱啱嘗試手動過數
普通e-banking過到
到用FPS嘅時候一樣會彈個error出嚟

睇嚟係稅局個fps acc有問題/封咗
唔關個bot事
唔好意思 謝一謝位

和理非 手足 家長 學生都請入黎

tg 支足channel
https://t.me/materials201920
渣打逃生門就黎關啦
快d手交啦

大家揸緊時間呀
Update各樓層有用資訊:

1蚊交稅傷唔傷到政府?

銀行點會做善事 #399
財庫局講係每宗交易都收手續費 #393
信用卡、PPS、網上銀行手續費資訊 #119

交稅方法
1: print cheque

#39,#40,#61

2. 交稅BOT
#1 恆生BOT
可使用,持續update中(直至寫program 條友交完稅)
有手足寫左eBanking 自動交稅BOT喇.
https://1dollartax.com
(KKFLY 提供恆生、中銀、DBS、渣打交稅BOT ) #429

3. window 機交稅:
Macro recorder(用夠10次要課金)#67
macro schedule (1個月免費)#85
actiona #191
JitBit Macro Recorder 連教學 #213
恆生信用卡交稅#256

4.Mac 機交稅:
macos自帶automator #129 #195 #370 #360
Mac version macro recorder #185
http://www.murgaa.com/macro-recorder-mac

突發情況
交交下突然交唔到:打去CS叫佢unlock limit

交稅啦

好多人都交緊, 但需要更多人加入呀

我都係用呢個software, 感謝你個教學,
有個少少suggestion可以減少走位同run run下甩左既機會
首先用"delay"呢個command, 比足夠時間個page load完, 我用恒生都算load得快, set 1000都夠
然後用"if image found"呢個command
佢會比你cap低要㩒既掣做一幅圖
係個command到揀"position mouse on the image if image is found"
下個command就揀"mouse > click", set "the above coordinates are offset to the previous mouse position", 佢就會幫你係個掣上面㩒一下
呢個方法好處係佢search到個頁面有果個掣(果幅圖)先會幫你㩒, 無就會stop, 你亦都唔需要record咁多mouse movement同clicking增加㩒錯既機會
頭先用dbs bot交得$3,人手入執交都話到咗限額
dbs改咗每日淨係交3次?之前30次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞