英國除咗倫敦之外其他全部都係鄉下

1018 回覆
79 Like 262 Dislike
我地利物浦歐洲最強
唉,你咁講我又要存多d錢了……
好想未來有得移民去英國,
而家未夠錢去個邊住……
有本BC,但無錢定居……
其實真係多支那仔着嘅話通常都係好撚浮誇
你幾歲
留意下英國要攞pension要交幾十年NI先會有
計好時間過去
費時到時白交NI
Own bought 邊有靚野,去某D concession (例如Gucci)啦,應該仲有DD剩
好多 homeless 養住隻狗都肥肥白白
講緊full pension
交唔夠35年NI會比少啲
雖然唔同人有唔同性格
同各有自己追求嘅生活模式
但香港人被洗腦多年
呢啲外國非大城市模式
我認為先至係普遍上一個人應該嘅生活模式
我諗佢講假/偷翻黎既credit/debit card
Bisceter 最平係同sales 朋友去,唔洗排+折上折,Burberry 巾都唔洗一百鎊
有啲黑人好撚好笑 有好多其實手頭好緊 但係都會攞晒啲錢去買名牌

之前試過做過啲義工,有好多要幫手嘅全部都着住balenciaga
係clone 卡
利物浦以前成條街啲屋都係一鎊因為成條街都冇人住
假野多啦
成日見啲𡃁妹chavs揹假MK袋
又係喎
我果頭有間tesco門口長期有個homeless養住隻大狗乞錢
你啱,學樓上話齋有時見到啲chavs好似奇奇怪怪咁都會驚驚
我諗另一個好主要嘅原因係我係女仔又細細粒咁
所以有時如果自己一個人見到咩我都係驚㗎啦
成日覺得有好多喺嗰度做嘅sales都係為咗員工着數先去做
之前識得有條女都係咁,有啲咩特價就自己掃晒
其實英國係好撚搞笑

city入面多數分貧民區同有錢人區,個對比大到恐怖

town就多數垃圾... 因為啲人走哂去城市
village就好Q多有錢冇命洗既退休廢老
去過英國十幾個地方覺得Cambeidge係最適合居住
其實真心 香港 joyce / lane crawford 啲員工sales 多好多正嘢
cambridge
基本上真係oxford 以上嘅鄉村普遍來講都唔好得去邊

去嗰啲 spa town 都會好少少嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞