淺黃崩潰:到底依家仲有咩係食得架??!!!

572 回覆
3000 Like 50 Dislike
Agger,供應問題真係一大重點
無理由一邊懲罰黃店一邊又俾錢支那賺
你地睇下成個熱門係咩?
醒未啊? 可唔可以唔好再推垃圾post
網戰緊嫁 光復完香港啦?

推呢個
黃店=多食
懶得揀嘅話,黃/中立/冇表態嘅餐廳都食得
食藍店嘅話=咪撚話自己黃啦死港豬
屌,美心真無無處不在
百佳唔係李+x count佢綠
啱,跟日文發音sukiya 就sukiya 啦,係要改到連講個名出黎都覺得尷尬
其實黃店應該有好多,相信未夠人手編制各行各業資料,同埋以什麼形式通知大眾......可以用apps, 網上平台,但也要顧及年長及不常上網人士....要將黃色經濟圈日常化⋯⋯
18區區議員可唔可以發揮到協作精神?上任後每區籌組義工隊去聯繫各區商戶及做簡單認証,我哋絕對唔會迫人地加入黃色經濟圈係自願性質....
1. 可以藉此建立各區聯網加強溝通,對素人建立社區関係尤其重要
2. 有好多人想幫手但唔知可以做乜嘢,咁可以join 各區嘅議員義工隊做地區黃色經濟圈外展
3. 十八區也可商討一下策略,互相協調及更好運用資源
4. 可以建立database 及contact list, 日後發放消息或宣傳單張也方便一些

發揮黃色經濟効力,由地區做起!
嘩屌 真係唔講唔知
Thanks
問題就係藍範圍大闊
抵制完唔知有咩替代品嘅惰況下
人嘅惰性驅使自然會放棄原則
anyway
keep 住支持黃店,令件事唔好散,件事總會搵到力量同好橋去變好。話唔定遲啲有手足會投資水耕,整個香港農作物招牌都唔定。
黨鐵,憑自己實力跳閘點解要比錢搭
有冇人知南記係藍定黃
總之藍一定唔食

無黃咪食普通食肆
收皮啦
食其家唔撚係黃都優先過加藤屋
黃色經濟圈得把口
唔怪得咁撚多人都唔表態做中立撚啦
表態咩好處都冇表黎做乜鳩 做中立撚你班港豬都會去排隊架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞