淺黃崩潰:到底依家仲有咩係食得架??!!!

572 回覆
3000 Like 50 Dislike
推呢位巴打心水清
其實有咩食得....真係好難講
你話大快活,聖安娜,食其家個啲都煲到好大係人都知
我覺得最主要睇你住邊,同係邊到返工
搵日得閒打開個app睇下附近邊間係黃
再自己手機開個記事本寫低仲好
講真食其家、龍門呢啲除非你特登去食
唔係住附近根本食唔到
同埋好多店都冇表態,我自己真係食厭頂唔順先去呢啲餐廳
pret好似係黃
btw獨立cafe真係好飲好多 同埋好多區都會有
其實都真係崩潰!

我知道明顯係藍既都盡量唔入,不過越搞越複雜,搞到就真係就黎飯都唔使洗。

要黃色經濟圈成功,必須要更簡單分類,一睇即明,否則好難搞。亂到顛。

其實深黃店定義一定係連連牆同唔CCTVB,優先食。
其他唔知非藍非黃既就隨心,非優先。
肯定深藍同紅資既就一定避免。

而加寫個故仔,話員工講兩句野就藍,真係崩潰。
真係應該簡化,搞到咁無清晰標準點跟,再咁搞真係買樣野食餐飯都要考個牌先。
當用料係外國
但餐具 裝修用料 卡片 招牌 或者外賣盒 都係中國製
都要諗點解決
係,而加真係覺得太複雜,有崩潰感覺。
360一定唔去
吉野家一定唔食

其他記得就做。
唯有唔再時時出街食就唔會食錯藍店。

好複雜。
最好一個list,list曬出黎啦,而加好似好煩。有list容易,App都唔使用。
元氣已經替代唔到,唔好同我講壽司郎呢啲得個一間半A間既鋪,根本造唔到咩影響力
認同
app好麻煩
整個網站或者一個list出曬咪得囉。
而加真係崩潰。
Pret有試過畀人避難。

另外我搵黃店食餐飽飯就難啫,搵個黃色cafe真係一街都係。打開個app成日諗,好肚餓呀做咩又係得cafe架。
push
你開po再講
樓主個 post on99
支持
依家係清除藍店最好機會
執一間藍店就有機會開多間黃店
只會越黎越多野食

過左依個機會
遲下屎都冇得食被人炒左
分分鐘仲要同藍店打工受氣
日日面對白色恐怖
唔好咁啦,黃色經濟都係行動嘅一種,衣食住行好重要,要解決咗先可以抗爭升級。
況且大家而家唔係討論緊邊間好食,而係邊間值得幫襯。
謝巴打
推呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞