有無人去過HKU nursing MMI????

182 回覆
2 Like 4 Dislike
我唔係讀nursing,但我淨係知cu同polyu收分一定唔會係3.4,hku就會因為hku唔收高分先
Firm la
n手定first round?
我自己3.47收曬3間offer
我同學3.40收poly hku
CU收分高過hku
回番你第一個回應先 CU interview基本上你有報過3都肯比你in
唔知你邊度收風 又或者用咗自己對呢行唔同school既既定印象/自己個科既成績做參考
但唔清楚最好唔好亂黎 會嚇親人
唔知關唔關interview事又或者eca,但polyu收分同hku收分點解會差唔多?jupas已經咁大分別既話non jupas冇理由都會係咁
btw你而家係讀緊邊間?
如果讀hkcc,3.4 poly都會收senior㗎,其實只有cu收得特別高,poly hku都唔係收得好高
I see, 唔該哂
其實jupas都收得差唔多,睇返2019 3間u嘅收分,cu b6 29-30,poly好似b6 4+2 27.4,hku b5 25-26
*poly係 4+2 27.4
唔關事 唔只我係同一個情況 同我加減0.01同埋同分既同學都一樣收曬3間
其實jupas都唔大分別 都係差一分
只係有d院校會計best 6會睇落個數差好多
再者jupas同non jupas不嬲都冇關係 唔存在jupas大分別non jupas會一樣大分別呢點
差唔多分都好正常 呢科咁多人讀 競爭大 收得入去大學個range都唔會大
利申 馬料水大學
加上由上年開始,hku nursing收少咗好多non jupas嘅人,都唔知今年情況點
淨係知今年派first round offer唔係由高分派起,派既都係3.4至3.6先,高分既收唔到
上年已經係咁
因為hku想搶人 但佢地又知top既學生一定唔會爭到
所以派比中間先 搏佢地肯收offer 搶d相對好 但唔係最top既學生
最後有人高GPA想入hku既要等/email比hku問點解冇offer 然後先肯派
I see,唔該哂
我淰佢個意思係first in 既人要3.6 以上先有 因為我d 同學3.3-3.5 都未收到cu nursing interview 應該要等下一輪
Is ok nvm,我都係9up下不過真心用non ju係易入過jupas既,3.5都可以有哂3間offer
可能今年又唔同掛
以往係早遲冇譜跟 不過都會比你in
in曬先派offer 不過yr1會早過SY派咁

Btw循例屌句 淰你老母
5熟今年玩法就咪亂咁串人啦
明咪得咯 diu乜撚
師兄你係入yr1定係SY?CU係幾時收到?
SY 3月收
我有串有屌?
不如你打好d字先啦
又5又咯又淰又diu咁做乜撚野?
講番以往經驗 講番以前唔係咁都要比你話我屌你
個個師兄入黎都唔講得野啦
咁呀絲打你都幾唔捱得鬧
唉算啦你鍾意啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞