有無人去過HKU nursing MMI????

182 回覆
2 Like 4 Dislike
Nursing唔敢講
但HKU嘅MMI始祖係冇枱櫈
你就咁企喺度兩分鐘準備
企係到諗 然後每個station會有筆同紙 佢會比塊板你拎住跑曬4個stations 要盡跑 因為佢嘅時間會計曬落去
最後入左poly
仲有半個鐘in淆撚到
之前因為知道緊張都無用 所以個人就平靜落黎 有種去死嘅心態
都係
Non ju? 加油啊原來個interview已經開始左,仲以為一月先開波
Non ju? Poly既nursing 仲好啦
我係mbbs mmi
今朝in完
個模式差唔多
但係一中五英4+2
感謝ching 今次係唯一一次機會,會好好把握同prep
自己帶筆去
唔係就要插隻手入膠folder摷
其實得兩分鐘prep 真係無咩可以寫
MBBS勁啊
如果特然間諗到啲一定要講嘅point嚟mark低
我嗰陣每張notes都係寫咗牛龜咁大幾隻字
提住自己有邊個point一定要講
我今日in果時係一隻字都無寫
得2分鐘 我又寫得慢 不如唔寫算
唔知你in咗未 都分享吓希望幫到你

17年係問
- 我表弟想做音樂家 但uncle想佢做警察 你會點同uncle傾
- 類似係機械臂對護士有咩幫助
- 如果你唔舒服 但你今日要present grp proj 唔去成組冇分 (好似係問你會點同grpmate解釋)
- 類似角色扮演 面試官係喺老人院住嘅 佢啲仔女好耐都冇探佢 你會點同佢傾

18年
- Gene editing 嘅問題
(餘下三題....失去咗記憶 醒起再話你知...
上年in咗好幾間 真係唔太記得
好詳細感謝想問下以上題目係jupas 定係non-ju??小妺一月頭先去面試啊
不用啊non ju~
好人有好報
最後入左邊間啊ching
cu你有咩想問我都可以答的 (睇返上面見你好似係nonju...? )
我係non-ju啊想問下嗰陣時你有冇收到hku (conditional) offer? Hku 係咪只會有一次面試??
有收到呀~ 係所以要加油!但覺得hku好似相對輕鬆啲可能因為唔洗grp in 🤣
Individual 好似仲驚你in完之後隔咗幾耐收到hku offer? 係conditional offer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞