入境署我屌你老母

539 回覆
2169 Like 51 Dislike
忍辱負重,逗住高薪厚職係正苦卧底,真係好慘即刻係IG同facebbok打句香港人加油先
黃藍我都算
藍就大家堂堂正正分清界線
但唔該做政府食開狗餅就唔好扮人學人食飯
好似做政府狗好委屈你地 身不由己 條路係你地自己揀
係喇係喇
咩度度都有人係黃支持手足
好撚肉酸呀口講一套 做又另一套
咁有骨氣咪搵份狗糧出黎打私人工啦
分明搵唔返呢個人工
但又驚俾朋輩杯葛
政府狗冇資格出聲
笑撚左,岩呀係黃就應該全部都唔準入去做政府部門,對入面內部運作0認識乜撚都唔駛知,到時我地點應對都唔駛知架啦
公營醫院d手足、之前被拉既消防手足、四個月前公務員集會果堆手足都係仆街黎
留返d政府位比藍屍狗入去做就岩架啦
你入得去做同藍絲有乜撚分別呀
出面無律師你問呀?
講到入面好專業未又係d低層黃 高層藍
寧舍多藉口
我條界無咁高
我尊重 為呢個活動有付出嘅公務員
例如捐錢、肯出嚟行、有參與5/8 個啲
個啲實際黃個啲
𢭃住政府份糧,但係為運動出錢出力個啲同一般人有乜分別

唔好唔記得 為人拉無左份工個啲係「黃左」,係被發現左嘅黃呀屌!
我地要養靜靜雞呀!

connect 左 connected 個啲先,開咁多戰線,好易被分化
老共都識逐個擊破,你呢?
政府計年資升架嘛,d老野藍屍做高層好出奇? 過多廿年d死老野死撚哂就到手足上位架啦
姐係之前公務員集會d手足係藍屍? 講完「入得去做同藍絲有乜撚分別」自己有無笑?
短視到死,堅持埋d無謂原則一定贏到啦支持所有手足入警隊同其它政府位
發現左一兩單後,海關手足開始話比入境嗰邊知,某幾個關口前面啲SIA開始唔比入境。
成日就係有你依d柒頭本末倒置
明明係個極權唔啱
但你條撚樣就覺得係市民嘅問題
我屌你老母臭閪咩
咁你重唔去考然後一齊罷工
贏撚硬啦
入到去一個大染缸 無論你黃定藍你坐到頂層一定要係藍先坐到
咁天真覺得老共會比你反染黃你出黎做野未?
有咁理想佢收左皮十世啦
就算出黎集會集完咁有點?學上面話齋公務員罷工都唔敢算鳩數啦
唔好問自己有無笑
問下自己個腦跌左落邊個廁所沖走左好過
或者你老母根本生漏左比你
八月已經有公務員罷,搵撚埋source比你https://www.thestandnews.com/politics/8-5-罷工-紀錄各部門公務員出勤狀況-公務員事務局-有責任了解-只要求統計數據/
罷完工被秋後算帳仲要比你d仆街屌,你又做過d乜撚咁口響?
悔氣撚而家唔比solution仲加埋低質人身攻擊,大佬唔好成個藍屍咁啦...
你自己問人有無笑 我真係笑唔出
你比單新聞出黎政府只係話收集數據之後就乜撚都無再報過 咁就代表有好多人罷工?搞緊笑?
鳩掉單新聞出黎以為人地唔會睇係咩黎?
集會當中根本大部分都無罷工
比你入到comfort zone 人既心態會改變 安於現狀
香港人大部分不嬲鐘意囉免費光環
要付出就唔見左影
出黎打下卡我係黃架 然後繼續聽政府order做野
同入境呢d夾棍撚有異曲同工之妙

我而家針對就係呢班口𥚃說黃身體卻很誠實既公務員 非常可恥
大家一齊去上班台屌鳩班考政府工既港豬啦
重有你要坐上高層必須要經過好多階段唔好以為坐凳仔實有得升 你當中要做幾多藍絲野既手段先可以受到上司既賞識從而上位?真正既黃絲又有幾多個可以背住良心做
唔做?放生?sorry 唔洗諗住升到好高or有得升
真係天真得好緊要
其實其他人點講都得
不過我記得你係考唔到入境
你係唔係因愛成恨做左第二個骨都人
就算邊一個部門食夾棍一樣咁仆街
我唔係針對入境
係所有呢d咁樣既公務員
你要做既唔該你就shut up and take your money
唔好人前扮黃背後就做埋呢d咁既野
你老闆有冇交稅?d稅去左政府度出糧俾黑警打人喎,咁係咪全部人都唔可以返工?
入境海關都大把人say no唔做秘密警察,做既全部本身藍,有d仲係黑警考過黎既,你可以點?
咪分化啦,呢班政府黃上前線又有捐錢捐物資又有,咩叫不割蓆呀。成日叫政府人辭工,be fair,點解唔係全世界辭?咁先係最有用呀!
推上國際話比人聽
入境香港會被政治審查
好耐之前已經講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞