淘仔耳機集中討論貼(48) -願榮光歸香港-

1001 回覆
6 Like 156 Dislike
半價入左隻 MT300, 調音係偏監聽, 但中性 / 微暖既人聲聽流行都好易入口, 音場濶, 樂器細節, 聲音伸延性都比同期既 chi-fi 強好多, 原線質素非常好. 隔離 po 仲笑緊人用 chi-fi 既人聽完肯定會9衝番隻.
狗衝番隻又未必既 佢地個個都玩緊萬元級 就算你性價比幾高 都未必聽得入耳 雖然大廠真係好貴 但D調音真係出色
BTW等緊試kinera 新野
超一試左一陣 呢個價錢冇投訴啦
萬元級係真係有少少距離嘅
好似elysium咁係真係正嘅
但係唔值呢個價
咁試完萬元級真係返唔到轉到 平D既可能有中高就冇低 有音場又冇密度
CHI-FI就平 好玩 買左唔心痛 但買多幾隻都夠買隻萬元級
但係旗艦要好專一
chifi想買就買
仲要有時revisit返啲舊機有驚喜
係各有各玩法 冇話邊面岩或錯 係睇邊面岩自己
真呀,唔係未出嚟做嘢我諗都係玩住chifi先
4499 試左兩首 24/192 歌, 部機 hang 左兩次, 最後入左 ap80 pro
我又好似真係無用過24/192聽喎
啱啱聽咗兩首32/192 一首dsd256 都冇hang
試果時見底下條 play bar 行緊,但無聲出,再㩒 skip 就 hang 左,唔知咩事。其實我以前係紫珊強粉黎,Z1/Z2/Z3(4490/4493)都入晒,仲買左好多 opamp 換,但兩部 Z3 用唔夠一年都壞 3.5 令我無晒信心
師兄你日日用咁濟?
好似係少左人玩
e個post既 tg gp 有d人都係好串又笑人
隔離 po 又咪一樣有新貨先多d人猛咁推 po,仲要班人熟口熟面,平時就硬推 spk 不同版本 早排呢個 po 都猛咁推人用幾千銀淘仔貨,比得幾千銀,我不如玩番大廠貨。唔係少人玩左,新貨仲排住隊出,好似 i3, mt300, starfield, diamond, vx, ca16, 不過好多人轉左場啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞