淘仔耳機集中討論貼(48) -願榮光歸香港-

1001 回覆
6 Like 156 Dislike
a8好似太過focus喺低頻,我諗你玩吓其他耳機,試試平時聽嗰啲ACG

btw,華匠2比第1代難推咗,但大大力之後都幾爽。
就係想試平價靜電會唔會有新世界
淘仔shuoer岩岩出左隻動圈加靜電500rmb有找
有冇人試下有冇伏?
動圈加靜電諗起aaw
華匠2幾時到呀屌
我睇淘佬 人地雙12買都到手鳥
代理搞咩
我諗都係買番無畏8單先做到原版335個效果

好耐之前我上過yy pro audio到試聽
個陣用xduoo x3 加無畏8單 freedom試聽

d低音真係好有彈性,人聲就唔太聽得出係點
Xduoo x3係唔係個部遙控器
係 mini remote
貪平買 個時窮j
我都用過不過用左一個月都唔夠就壞左換dp-s1
dp-s1 聲底點 有冇lag機

我好耐之前都係想換dp-x1a
但d人話個3.5mm頭好易插左入去
s1唔係行android 不過好多格式都唔support
清聲底中高頻取向
x1/x1a d問題我冇出現
唔係連dff dsd都唔support下?
最主要個d佢都support mp3 flac wav dsd大路都冇問題
新手啱啱買咗部zx300,想問下一千至千五左右budget鍾意聽女聲同樂器聲既話,應該試邊幾隻?隻水月雨係咪應該會啱我?

利伸:未聽過唔知咩叫女毒
有冇人有無畏s8 freedom/pro 公模可以星期日借黎試聽

星期六佢個showroom開1pm-5pm
夾唔到時間 又唔想等到下星期六先再去
咩showroom開1-5!?
地點係邊
crystal sound audio

mk 自己fb揾
見到連啊叔都用bose soundsport free
有冇問代理
上左代理 試哂三對 自己最愛係8+1 覺得華匠好淡口 但真係最清
8+1太重口味唔岩我
強子VE6/PP8岩我D
1500 以下
想配部dx160 玩4.4mm
多數聽jpop 既有咩好介紹
可以試下coast audio星雲
得閒去試下先 thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞