淘仔耳機集中討論貼(48) -願榮光歸香港-

1001 回覆
6 Like 156 Dislike
zk zst + type e耳膠好聽過nx7pro
響瘦佬度聽過nx7 當時iphone直推
中低清晰唔濛
AB對比C12
細節多唯獨搞到配樂較出 人聲較後高頻略尖
所以最後冇買到 而家唔知買咩好
定係airpod pro就算
icelab自家改 想盲狙玩下
巴打聽銀咀就唔洗買pro啦
以前都唔覺而家聽返zst真係好低玩
個聲80%似賣緊過千蚊既oh10
如果而家買我會買zsn
嘩好靚
星河呀
我覺得icelab條銀線幾夾
想問下tfz no.3配超級哥套好唔好,同埋英國可以點買哥套/超哥?
另外想知有咩平價dap推介(budget 2000)
有冇搵過amazon uk?

budget 2000嘅話其實都唔係好多嘢揀,山靈或者fiio最平嗰幾部。與其買dap,會唔會諗住買部portable嘅dac/amp玩吓
我淨係搵到呢個,不過應該唔係

dac/amp 既話之前試過隻elecom,覺得太累贅不了
宜家用緊iphone8+spotify,如果買山靈m0播flac分別會唔會好大?
其實m0我都有, 入門級m0的音質同手機分別不大
駁btr5, up4等藍牙音樂接收器 會明顯好聲左

但山靈的所有衣夾式機仔我唔建議買,因為係一體式膠夾用耐左就自動鬆開,已經大把苦主因為個垃圾夾成部野跌壞

fiio btr5個夾用彈弓夾比較實係好耐用
咁我都係用返iphone推算,thx
你上面post張圖就係哥套
超級哥套隻物料唔係膠 mix黎
d人話似發泡膠咁
邊隻啊
nx7
NF audio NA2 有冇食評?
ice lab都有得試, 唔洗盲追
有冇人聽過urbanfun YBF-ISS014新舊兩版?分別大唔大
試完放番低
佢自家隻unus plus好過隻nx7
吹奏得好勁下呢對機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞