五等分的花嫁 (26)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
其實一直都想講 五姊妹同零奈老母既對話好生外
點解啲對答搞到好似同事咁
都唔似親生呀媽
on9
真係輸打贏要
唔講唔知仲以為四葉除咗寫真之子之外乜都冇做
諗返起春場訪談話過覺得一開始就喜歡主角的角色係最沒有魅力
結果連訪談都撚埋讀者
仲話老婆唔明點解贏個個會贏

吹晒風向俾當時最少講既五月
仲有個陣睇仲要專登話新娘頭髮似二乃五月
雖然知故事入面大家一樣髮色,唔同顏色係比讀者分出黎
但個陣已為佢唔小心爆左d野出黎
但而家睇返根本係專登誤導
試下代入返四葉個心態去睇下88話先我覺得
講真我覺得風嗰陣明明有得走都仲選擇入佢嗰200yen去許願箱跟住走陪孤獨無助嘅四葉嗰下其實幾易打動到人
雖然有啲人會隨住時間過去會叼淡個感情
但四葉係念舊派嚟
所以就算過咗咁耐,佢個感情冇淡到都唔出奇
理撚得你
總之四葉就係贏得唔夠說服力,唔夠光彩
一日未完,一日仲有一線生機,個人覺得仲係有伏位,雖然五月下場接近零,但123應該仲有一兩成反cup
今集已經講埋出口,係差未扑野
仲點樣cup
唔明白「講到佢為左幫人先咁諗會唔會over左」
調轉左 佢係早熟(又唔聰明)懷疑自己存在冇意義 所以想透過瘋狂那屎上身體現自我存在價值
幫人=俾人需要=有存在價值
讀書發大財入入好公司養零奈=幫母親=有存在價值
→ 零奈死 + 讀書愈讀愈差讀屎片 → 開始點體能配點 →運動社團要搶住要佢做傭兵= 幫到手 = 有存在價值

因為被人認錯 + 剩係聽得明零奈段話一半 + 懷疑自己存在
先形成想要與姊妹唔同 想做最特別想法
其實心意唔代表一定愛意既,風渣一向係喜歡响個次活動對認為有所虧欠既埋手,就好似京都想要同一花一條路線一樣,今次四葉係入院個位又係拍擋,當然係有少少硬拗
一個極端去另一個極端者,風渣亦如是la
呢個真係渣得濟,接受唔到
氹完人向佢表白然後唔揀佢
我諗黎諗去反cup得呢個可能

仲要賴底佢鐘意嗰個等佢食風同以為自己皮已收
咁搞法新的想法以後都可以行埋一二邊先
我覺得係同小學生講野太深奧… 鬼聽得明咩
自己四女又唔係醒
其實都冇計
佢都知自己時日無多
所以唯有直接講
反cup既話上集都仲有可能
話風只係搵4交待返以前零奈既野
但過左今集基本上已經定左
三黨既我表示如果直落ending既話就收貨,心血少已經頂唔住再黎多下反cup啦
4葉不嬲都最多伏筆
記得之前有集男主講新娘係5個入面最唔同
個時就知4葉贏左 4個都想溝男主 得佢幫其他人溝男主
仲有其他細微位 唔詳講
只係估唔到五月冇份玩
lm
其實五月有好幾次都可以過去玩埋一份
但春場應該都feel到自己handle咁多人所以先冇
如果春場再畫戀愛漫我覺得佢畫三條女好啦

一花同五月全世界都講到口臭我就唔講啦
但三玖好似冇咩人講 可能係無問題但我自己以為有啦
我覺得佢喺京都篇之後好似主動得太誇張
就好似變咗做二乃2.0咁
其實我覺得已經叫做有少少崩

同埋佢個夢想線春場好似有啲敷衍
佢為咗風去學煮嘢學到變成以入料理學校為夢想
唔係話唔得
但睇落真係似順手寫多過用心去寫
同埋睇落就有啲為咗一段唔知會唔會得米嘅愛情而去改變自己個career planning嘅感覺
我覺得用返佢歷女嘅setting,寫佢目標係入大學嘅歷史系反而個觀感會好好多
可能我主觀得濟先咁諗啦
唔係啊 我好同意
5個入面好似得123係好明顯有衝突
其他兩個游離出面咁
3雖然叫有成長 但太主動啦又成日俾春場將佢同2放埋一齊 搞到我覺得風無可能揀佢地其中一個人 如果唔係解釋唔到點解唔揀另外一個
3明明係成績最好個個 但就為左風太郎而想學料理 但最後風又唔揀佢 好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞