五等分的花嫁 (26)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
其實係
4屈就係屈在寫真之子嘅身份
所以一開波先老撐風
呢個我唔否定喎講真
反正佢呢個身份又唔係freeride返嚟,怕咩人講
只不過風依家揀佢係因為佢同「中野四葉」呢個人嘅點點滴滴,而唔係因為佢當年同寫真之子嘅經歷咁解啫
夠令仔
咁細個就染金毛 MK仔
…其實以四葉鐘意幫人人設就算五等份開波係武田黎做家教佢都會幫拖
四葉人設就係鐘意幫人,睇人開心過得快樂獲得自我滿足(自卑人士心理)
仲有 中二葉時期性格都係一樣 邊個社團call人佢就會去幫
佢中二期係想讀書發大財 講到底都係懷疑自我價值 想做被需要嘅人
點知最勤力成績愈讀愈差 唯有轉行all in運動 係社團活動尋找被需要價值 (然後就被退學了)

一開波唔係洗白變奉獻版 佢不嬲都係咁
而係誤解零奈話語 領悟成「我要為姊妹而活(無視自己幸福)」
日本出咗114 上twitter睇咗陣
風太郎小時候 在京都遇到四葉並戀上她
風太郎長大後 即使不知道這件事 也再次戀上四葉
這不是命運嗎? 根本看不到其他姐妹的勝機
細個時已經泥足深陷
冇禁到回覆 禁多次

日本出咗114 上twitter睇咗陣
風太郎小時候 在京都遇到四葉並戀上她
這不是命運嗎? 根本看不到其他姐妹的勝機

剩係睇呢兩句個故事又幾浪漫嘅
唔識日文
淨係佢哋兩個失落嗰陣互相扶持呢下都加爆分啦
而且嗰陣四葉買護符買到冇錢搭車
但風淨係得一個人嘅車錢
以為佢會就咁走啦
點知佢放棄嗰筆車錢走嚟陪自己
你係女(小學生)嘅話都冧啦
之後又齊齊許願要努力,就好似有條友陪你共同前進咁,好鬼浪漫
你見佢兩個一直以嚟都咁重視呢個約定就知呢個情懷幾高分啦
點都好過啲當年請粒糖比佢食就愛上咗佢嗰啲啦
舊版啲色柔和少少,雖然呢張都正
推得咁快得唔得㗎
作為一名由始至終既玖粉,我依家不停loop緊38回血

兩個星期之後再見
的確係好浪漫 不過呢種浪漫某程度建基於命運上
從結緣傳說 誓約之吻之類就知春場好鍾意「命運」呢樣野
所以其他黨屌一開始就冇得贏 四葉贏在寫真(命運之人) 呢啲都係事實 春場就係咁安排

四葉贏在寫真(命運之人) 呢啲都係事實
一見鍾情我地識條鐵咩
洗鬼一日咩
夠靚仔一秒就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞