有無巴打有玩開銀器?(17) 光復香港 時代革命

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
如果你打電話約到落到單佢肯接就得,但聽聞手額類出貨量比較小菊地小整所以你見以前北海道代理同昇日屋手額量都唔多,淨係定番毛就易買 所以每次一大埋毛
睇個人喜好
我開頭驚太誇張所以用皮繩先 後尾轉用銀鏈之後發現養埋條銀鏈都係另一種樂趣
明白
菊地嘅四目係咪最值得入? 我睇過鷲見啲新四目都好似OK.

巴打都有道理
都啱 皮繩可以係大南街買? 聽日去睇睇先
個人覺得咸菊四目無得輸但入手難度同價錢都太高
完全冇買過新人,想嚟緊去日本旅行排goro’s想問有咩要注意

如果你有撚過菊地四目一定唔會考慮鷲見
記得帶運氣去
咩價?
能力上
唔識日文都要識英文
睇熟規矩先去
只收cash, 要帶夠, 或者抽中先去atm

時間上
穩陣啲最好排五日起碼(週未比較難中)
應該會最少上到一次
抽唔中會用你大約一個半鐘到兩個鐘
抽中有可能直接坐到六七點
星期三例休

心理上
有可能會比人趕,抽唔中,抽中唔比手帶

物資上
帶尿袋,書之類
帶夠衫 上次落住雨排凍撚到帶埋passport 俾佢check
假設上到去,其實係咪先睇玻璃櫃有咩就買咩?定係可以直接問佢有無乜乜乜item都得?
諗定要買咩先 上到去就算個櫃有都未必賣俾你,無既可以照問佢 最重要都係睇你個no. 係幾前 太後既話上到去真係當參觀
果陣全新6800入 有埋刻自己名好撚貴

正價先62000yan加稅 我十算食炒入 正價又冇本事搶到
新手上到去,櫃有乜就買乜,早上去同遲上去,貨量都會唔同。

除非你可以好瀟灑咁上到去唔買野,如果唔係唔好問咁多。

去配條鏈,唔小心買埋
想8下各位條鏈(細角), 係咪一般都用50CM?
我係 如果再買 應該買45cm
呢set咩名堂?
我記得上次去,我著supreme 岀,加件牛仔嬲都ok,不過唔好著到鬼五馬六去,正正常常就ok

你乜都無就唔好問咁多喇
直接問A入面有寫價錢既野
無價錢千奇唔好問
通常第一次都會比你買一條XL毛
注意 燈光問題,A入面既毛好難分金定銀。例如上金TQ望落去極似上銀TQ,所以要靠價錢牌分(80,000係上金TQ, 45,000係上銀TQ)。

B既小皮具(銀包,散紙包之類)可以任買
全部唔標價錢,可以問,可以叫佢攞俾你摸

C部份係高手向物品,例如爪毛,平打扼之類,或者特別日子既激罕物都會放呢個位
新手一般唔會比買
但亦有普通野例如平打戒,八本雕,concho之類
全部唔標價錢但可以問幾錢同比唔比買

另外其實對住A既另一邊果幅牆有袋 (鹿皮袋,牛皮袋之類)。又係可以問可以試。有時顏色未必display晒出嚟,可以問佢。
正價嗰價好撚正喎 你係邊度入 同 幾時入?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞