有無巴打有玩開銀器?(17) 光復香港 時代革命

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
主要討論各大牌子銀器飾物
希望大家搵到自己鍾意嘅銀器

各牌子羽毛比較圖

各牌子大鷹比較圖

Goros 只建議自行前往日本東京本店購買

Ken Kikuchi 香港無代理 可以搵台灣代理買 : Dawn Rise 昇日屋

Taro Washimi 香港有代理 : Vinavast

Legend 香港有代理 : Dress Code Silver Hong Kong

First Arrows 香港Take 5有賣

Horizon Blue Silver Studio 香港有代理 Horizon Blue Silver Studio - Hong Kong & Macau
同時台灣都有代理 : Zerockstudio

以上係比較常見牌子
銀器牌子眾多 未能盡錄

如果大家有興趣 香港本地有兩間鋪頭 分別係 Vinavast 同 Dress Code Silver Hong Kong.
呢兩間鋪頭都有代理唔同牌子既銀器 日本同埋西方都有 有興趣可以抽少少時間上去望望

綁輪方法 :

皮繩/銀珠/各類琉璃珠 購買地點 :

深水埗 美藝華空心銀珠
大南街 有琉璃珠及皮繩
古布繩 : 百川

咁多位麻煩睇一睇先 有咩唔明再問

各位巴打有意見/有野想加 呢個頭POST可以再改

(credit to 膠膠膠膠巴)
歡迎各位放自己果Set銀器上黎 交流交流
留名一身蟻
留個靚名先

留名銀包穿窿
唔見左隻哥羅屎十字架 唯有買隻ch玩住先
除左隻鐲 你隻錶都幾撚出色
今年有無褔袋想買隻戒指玩下
應該差唔多有
上年個福袋買完D item無戴過
新手留名,買左菊地爪羽,等緊寄過黎
買左幾銀
想知其實入面有咩好似記得有素羽

睇左成年終於入坑
係咪dawn rise?我都係諗住遲啲買,好似就嚟搞活動
有幾款揀
我買果款係閃電羽戒+尾羽戒

跟台仔買?
已經有羽戒想買隻唐草
係啊 諗緊好唔好綁個輪或者加個牌仔
買最鍾意嘅毛入坑嗰種開心真係...

不過荷包有D痛
記住係top tier爪羽會無咁痛
今年FA係咪未有福袋
好正其實我都考慮緊去東京嗰陣去唔去埋搵菊地不過又有d驚...
綁 老閪都綁
女去搵菊地有著數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞