【真清明懷舊林俊傑】為巴絲搜尋懷舊遊戲

612 回覆
223 Like 2 Dislike
巴打
想搵隻永恒之星

Xenoage Plus
喺嘅話搵到,dl完掃完試完再up
巴打我想求 魔法花園芙蘿蕾

乜Google真喺搵唔到咩
拎個名去Google第一頁已經喺

唔好意思呀 因為隻game初中學嗰時搵極都搵唔到
無諗過依家上網咁發達會有人放返出嚟

唔緊要,因為我主要想幫Google都搵唔到link嘅巴絲
所以Google有嘅話就根本唔需要我

巴打 試過但安裝唔到
佢卡住喺100% 之後死咗 已經set咗相容性xp

重開電腦,喺乜都未開嘅情況下安裝

都係一樣 係咪個檔有問題
已經熄晒防毒之類

個檔有事的話掛都掛唔到架
裝唔到的話可以試下掛載完之後開隻碟,將入面個【Ffg】成個File Copy落部主機度,即喺求其搵個C:\ D:\ E:\ 放落去,放完之後打開,開啟【Ffg.exe】,應該直接玩到唔洗裝,唔明再問

巴打 試過但安裝唔到

已經熄晒防毒之類

裝唔到的話可以試下掛載完之後開隻碟,將入面個【Ffg】成個File Copy落部主機度,即喺求其搵個C:\ D:\ E:\ 放落去,放完之後打開,開啟【Ffg.exe】,應該直接玩到唔洗裝,唔明再問

都係唔得 開咗之前播完片頭動畫彈返出去 有個視窗寫住EAccessViolation
佢講嗰個FloreOP.pak 檔都已經整埋

巴打 試過但安裝唔到

已經熄晒防毒之類

都係唔得 開咗之前播完片頭動畫彈返出去 有個視窗寫住EAccessViolation

放嘅位置有無中文名嘅檔,有嘅改做英文試試
都喺唔得我無辦法啦,我知道嘅方法都話晒你聽了

巴打 試過但安裝唔到

已經熄晒防毒之類

盡晒力搵多咗個方法,再試試吧
https://www.ptt.cc/bbs/Old-Games/M.1372561750.A.187.html

巴打 試過但安裝唔到

已經熄晒防毒之類

https://www.ptt.cc/bbs/Old-Games/M.1372561750.A.187.html

同埋本身畀巴打你條dl link都有解決方法,可以試一試

已經熄晒防毒之類

唔該晒巴打 終於整到了
我用第二部機裝落手指 再插落手提電腦先玩到
唔該晒你

已經熄晒防毒之類

唔該晒巴打 終於整到了
我用第二部機裝落手指 再插落手提電腦先玩到
唔該晒你

客咩氣
為人為到底,送佛送到西嘛
想搵返一隻叫 black matrix zero既gba game
想搵返一隻叫 black matrix zero既gba game

gba google無難道喎巴打
解壓密碼係咩
解壓密碼係咩

邊隻
解壓密碼係咩

邊隻

超人光之傳承
strong post lm
巴打,有隻game.間唔中就係個腦中閃起,但一直唔知叫咩名
係隻pc game黎,都接近廿年前架喇

背景係中世紀,主角係個年青少年,
遊戲主要有兩個模式
一個係戰棋咁打鬥,
贏完一場就進入另一個模式,
就係rpg式係屋企(or城堡?) 同d人物講野,講完野過完劇情又去番戰棋,不斷loop
最記得一開始冇耐就有個長髮女主角入左黎同主角住,
但個女主角有d天然呆同貪睡,
有次男主入女主房想叫佢起身
跟住就有張插圖畫左男主見到女主睡相奇差又衣衫不整露晒bra咁訓

由於太耐同冇咩線索,我都唔會抱太大期望

btw, 之前都dl過湯巴的光之傳承,
但兩次都因為win7 win 8 玩唔到
有冇方法解決
呢隻細個果陣玩到黑迪加卡冇玩
人生一大憾事

想問多少少,隻pc game畫面喺2D卡通風定?
CG圖喺日系定?
會唔會記得多少少,男主角女主角配角嘅造型、頭髮顏色、武器技能等等
同埋主線喺乜野

光之傳承的話Win7 64位元 我玩無問題
巴打指嘅玩唔到喺指開唔到game定點

1) 2D, cg圖係日系,男主角係用第一人稱去玩,所以冇睇過樣,
女主角造型,主線都好模糊喇
我都知資料少,揾唔到都正常,thx巴打先

2) 光之傳承,我係win8, 隻game開都開唔到, 就算有d版本係開到,一開都係全黑畫面
路過一問 淨係想知個名
有隻GAME應該係類似AOE RA果類RTS
唯一印象係一隊兵死左3成左右剩低果D就會散水

記唔記得風格?中世紀?中式?
可以睇下有無勾起巴打D回憶
爭戰天下
[img][url]https://i.gbc.tw/gb_img/9/001/000/1000889.jpg[img][/url]

https://www.ptt.cc/bbs/Old-Games/M.1467993191.A.CED.html

https://www.ptt.cc/bbs/Old-Games/M.1284795898.A.7C8.html

https://www.ptt.cc/bbs/Old-Games/M.1351771213.A.A93.html

https://www.ptt.cc/bbs/Old-Games/M.1256574401.A.46A.html

應該唔係泡菜出品
印象中好似幾HIT幾出名諗住好易搵又忽然醒起先口痕問下
唔緊要啦由佢唔洗特別搵
有緣既總有一日會搵得返
唔該巴打先

客咩氣
我都無幫到D咩手

是咪哥薩克
解壓密碼係咩

邊隻

超人光之傳承

巴打,有隻game.間唔中就係個腦中閃起,但一直唔知叫咩名
係隻pc game黎,都接近廿年前架喇

背景係中世紀,主角係個年青少年,
遊戲主要有兩個模式
一個係戰棋咁打鬥,
贏完一場就進入另一個模式,
就係rpg式係屋企(or城堡?) 同d人物講野,講完野過完劇情又去番戰棋,不斷loop
最記得一開始冇耐就有個長髮女主角入左黎同主角住,
但個女主角有d天然呆同貪睡,
有次男主入女主房想叫佢起身
跟住就有張插圖畫左男主見到女主睡相奇差又衣衫不整露晒bra咁訓

由於太耐同冇咩線索,我都唔會抱太大期望

btw, 之前都dl過湯巴的光之傳承,
但兩次都因為win7 win 8 玩唔到
有冇方法解決
呢隻細個果陣玩到黑迪加卡冇玩
人生一大憾事

想問多少少,隻pc game畫面喺2D卡通風定?
CG圖喺日系定?
會唔會記得多少少,男主角女主角配角嘅造型、頭髮顏色、武器技能等等
同埋主線喺乜野

光之傳承的話Win7 64位元 我玩無問題
巴打指嘅玩唔到喺指開唔到game定點

1) 2D, cg圖係日系,男主角係用第一人稱去玩,所以冇睇過樣,
女主角造型,主線都好模糊喇
我都知資料少,揾唔到都正常,thx巴打先

2) 光之傳承,我係win8, 隻game開都開唔到, 就算有d版本係開到,一開都係全黑畫面

Win8同Win10一樣無解
支持吓湯丸巴打先
支持吓湯丸巴打先

多謝先
BTW已經8號,所有連結將會失效,話咗會UP畀巴打嘅Game例外,會盡快up的
多謝各位巴絲對舊Game嘅支持
如果仲買到嘅舊Game喺唔影響您生活嘅情況下真喺買嚟支持下,當收藏下又好,唔好等到無得買先嚟搵
此Post已完,有緣再會
短期內都唔會再開Post,因為有巴打話咁快又見到我 ,今次會潛耐D
巴打
想搵隻永恒之星

Xenoage Plus
喺嘅話搵到,dl完掃完試完再up

係啊!中學時買既正版game鐵盒黎!!辛苦湯丸巴!!!

gba google無難道喎巴打

唔該哂巴打
唔好意思 想搵PS1既game得唔得

可,喺舊Game,市面買唔到嘅都得

我唔知隻game個名
隻game係賽跑game黎,可以有兩個player一齊玩。我記得啲賽道某啲位會有黃色既板,板上面有箭嘴,個主角一撞埋去會加速。仲有有啲扶手,一靠埋去個主角會捉住黎轉彎
巴打睇下搵唔搵到啦,搵唔到都唔緊要,唔該晒

激突トマラルク
湯巴ho ball
近日玩番真係好正
好似比巴打SKIP左

想問下隻GAME 唔知PS1定PS2 (我估係PS1)

隻GAME我唔係稔住玩返 但係好想知佢叫咩名

係隻日系3D格鬥GAME 應該最多SUPPORT 4個玩家

唔係拳皇 SF果種橫版2D格鬥

類似百變咁既玩法
https://www.youtube.com/watch?v=LjPWgrjY2OE

三維角度 可以周圍行 執野打人咁

有得揀場地 唔同既場有唔同既物件比你執黎做武器

唔同角色會有各自既必殺

除左玩家自己PVP 亦都有PVE MODE

(印象中好似有隻四眼仔招絕招係變機械人黎電人)

有冇巴打知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞