江澤民呢條怒屌香港記者嘅片,真係令人嘆為觀止

371 回覆
969 Like 46 Dislike
其實江甴民都唔係特別好,係而家呢個特別唔好啫
冇人要捧老江
只係單從內涵黎講
甴總真係差好幾皮囉
而家咁問應該死撚左
可能cut到怪怪地,記者問個part真係好弱勢,又問唔到入肉,咁就比位人入
初代大佬果D好似個個去過外國留學
至少都去過蘇聯好似係
BTW 唔係想奶土共
就當江奉行既係悶聲發大財
真係冇咩干擾香港
或者香港真係行緊一國兩制自治
當年香港人見日常生活冇咩點變
對支那抵抗心 防範心愈黎愈低
去到08年北京奧運, 捐錢比四川汶川大地震
香港社會接受支共氣氛真係同一般支那地方城市冇咩分別
當年美帝係克林頓定小布殊
咁多年美帝真係同支那算ok fd底
有錢齊齊搵咁撚樣
其實肯比西方記者主持人咁INTERVIEW已經代表佢好願意同西方歐美接軌
OR表現友好
而唔係皇帝式...
跑得比西方記者還快
跑得唔快點拍啲仆街野
🐸
港式係事實,比江鬧啲普通話有問題都係
江都唔係答問題,直接開記者波喎,答非所問689/林奠功能仲深啦
正正常常去討論段片都可以變成係屌係吹奏
香港記者低汁 好多都淨係人身攻擊
外國記者就識追住要害問
兩個層次
廣東話都識
支那人最鍾意吹奏江曱民同呢條片,你又俾支那人同化咗?
因為香港既讀者都冇水準
有水準既讀者都唔會睇香港報導
其實江話有留意開香港記者跑一定跑得比西方人快,但係問得唔夠西方人深入,證明佢對港記一早唔滿意,今次係開你波,而且佢話自己去過好多西方國家見識,覺得西記者問得好好,叫人學野,又點會唔鍾意香港擁抱西方價值?以事論事好唔好
唔好用現代既眼光去睇過去,個陣中國仲未勃起,同香港平起平坐,中國係無能力/唔會係個個時期玩鳩你香港報館,記者洗撚俾面佢,同埋做新聞就係要引官腔都照自爆,影低人答到口窒窒先叫專業,低級trap無新聞價值。
就係放眼世界先做到掘起
宜加中央集權連個香港都搞唔掂
無錯
用英文鬧人覺得自己勁d? 華萊士笑9你傻仔唔通又話你知咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞