香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #13

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
珊珊來遲
睇返條款只限同場次
即係毒撚無份
睇完01好正
想第一時間幫襯,有咩戲推介?
有無人未決定續bc insight?
2020 新片上映時間 更新至 10.5.2020(資料由 馬SIR、狗和狼的時間、在你的左右、摘仙、聖誕擄人、雪人也出火、我要五隻貓 等巴打提供及整理)

上映中
女鬼橋
男人之苦 - 寅次郎返嚟啦!
幪面超人令和 The First Generation
Heilstatten (靈養院大瘋殺)
A Good Doctor (醫生速遞)
Trolls World Tour (魔髮精靈:唱遊大世界)
Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (酒過漫畫人生)

5月14日
我們永不言棄
女神撞正基OL
守望春天的我們
Stray (野種)
Emma (EMMA:上流貴族)
Little Joe (極樂品種)
5月16日
數碼暴龍 Last Evolution 絆

5月21日
火口的二人
又要威,又要除頭盔2
我的英雄學院劇場版:英雄新世紀
Siberia (冰血殺機)
Berlin I Love (柏林我愛你)
Les Misérables (孤城淚)
Brahms: The Boy II (屍孩2)

5月28日
叔.叔
墮落花
誠實選舉媽
那一夜:母親是殺人犯
哥布林殺手 - GOBLIN'S CROWN -
The Vanishing (罪惡島)
The Peanut Butter Falcon (迷途花生醬)

6月4日
熱帶雨
Mary (鬼船瑪莉號)
The Tunnel (隧道浩劫:火海逃生)

6月11日
金都

6月18日
Onward (½的魔法)

6月25日
劇場版 角落小夥伴 魔法繪本裡的新朋友

7月2日
幻愛
Whitney (雲妮侯斯頓:永恆的天后)

7月16日
Tenet (天能)

8月13日
Wonder Woman 1984 (神奇女俠1984)

8月20日
Antebellum (顫.役.前)
Amazing Grace (Aretha Franklin: 騷靈恩典)

9月3日
A Quiet Place: Part II (無聲絕境 II)

9月17日
The King's Man (皇家特工:第一任務)

9月24日
Candyman (糖魔怪客)

10月8日
Death on the Nile (尼羅河謀殺案)

11月5日
Black Widow (黑寡婦)

11月12日
No Time to Die (007:生死有時)

12月24日
Top Gun: Maverick (壯志凌雲:獨行俠)

歡迎大家一齊更新
醫生速遞
昨日荷里活好多人睇
都幾輕鬆
本來舊制UA星級 過撚咗期ac都比人cut埋
轉會邊間好
MCL好唔好?
有無咩經典西片會重映
見到台灣果邊WB重上TDK三部曲 好想睇
嘉禾搞緊

封左moko場
唔使去ua睇戲

又話16號上
高登三寶有兩套
希望Pulp Fiction再加場
星期日睇咗優先場The Peanut Better Falcon
戲院睇戲時不可飲食
英皇戲院 優惠第一浪
五月❗️星期一至日❗️全日❗️所有場次❗️所有影院❗️所有版本❗️正價戲飛一律半價❗️

唔知其他戲院係咪咁
英皇戲院賣飲品小食時職員會講清楚你聽不能帶入戲院
只可以喺開場前或散場後買來飲或食
全線戲院都係,政府規定重新營業嘅條件,係必須要求所有客人踏入戲院範圍就要戴口罩同量體溫,院裡面不准飲食,出咗間院就得。

我係一個小員工,其實我想講,飲野都真係無可避免我地可以隻眼開隻眼閉,只要唔係成杯珍珠奶茶個啲咁過份,飲完戴翻個口罩可以當睇唔到,但其餘時間都戴翻口罩同唔好食野啦好嘛?

個個就以為裡面除罩食野冇人知,其實長時間有人mon住cctv同巡院,見到有人冇跟規矩就會黎捉你。我都唔撚想阻住你睇戲,但只要食環派人黎巡而我地又冇捉到,就大家都俾人罰錢仲要累我地俾高層屌,所以先捉得咁緊

怕你地戴口罩焗我地都已經開大咗冷氣,你出街咁熱都戴到,戲院咁凍反而話焗而唔戴?同埋如果專心認真欣賞一套電影,撇除飲野,我相信2個鐘唔食野應該唔難掛?
幫推,我睇戲從來唔食嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞