[親生仔] Google Pixel 討論區 (33)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
網上搵唔到有人同我遇到一樣問題,唯有呢排唔用住
成功修復magisk+edxposed通過safetynet
銀行apps可以用到 gpay應該都無問題
清 cache
佢pixel有條線係type c to type c , 之後set up嘅時候跟指示吉就過晒
我由頭裝過晒
順手清下apps
try try 先
有無整埋soli?有無教學
點解鎖同裝magisk 上邊有教學 可以自己搵搵 唔會太難

修復safetynet教學就跟呢個做
https://android.gadgethacks.com/how-to/make-your-phone-pass-safetynet-with-edxposed-installed-0212195/

至於soli應該裝呢個xposed(edxposed) module就可以開返 不過我唔係P4 所以無裝到
呢兩日試試先,thx
你部pixel 4係咪突然暴斃左
同一日寄,星期六收到
岩呀
之前都係2-3日就到
而家要一個禮拜
到底犀牛貼有咩咁好
我唔明 又貴 跌落地都係會爛
同一般無線叉比
有咩分別?
stand 10w normal 5w
我買個bumper 咋
唔用貼
呢隻就ios 個隻「用好耐都咁smooth 」個隻smooth
貼真係要用既
我之前幾件褸都有拉鏈袋
一出一入就一定花

但貼真係淘寶買算
清cache完應該無問題
再唔得就清user data 再login過
淘寶
清完仲係hang, 要熄左佢先正常。
app個logo會變橙色
+1
上部u11+ 爆左機背
整都費事,直接出p4xl
對比下p4xl 係重少少,用耐就唔覺
舊電p4xl 係差少少(同全新既u11+比)
最大分別係有android 10同有手勢操作,同埋個mon 靚d

ps我買既係64gb version 所以過data個陣無過相/app
過data就咁用條線真係好方便
我自己有join Google cloud plan 所以應該64gb都夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞