開心速遞(327)

1001 回覆
8 Like 15 Dislike
其實安仔和Bonnie係幾襯嘅
Bonnie根本都食住安仔
點解冇人講陳生有外遇
之前又阻住廢佬根同食屎一齊
原來陳生先係player

睇嚟編劇又開始舖屎根
希望屎根結局可以修成正果
風少我覺得似姊妹
因為佢講野陰聲細氣, 3E又肯同佢講心事?
小明只要相信夢 就能飛
本身係鋪盧旺達領事館日日吸印仔
每年放150日假㗎
到而家風少被人買起定意外都仲係一個謎

話時話風少同熊家仲好frd
次次食親飯都預埋佢和博士
好認同 呢集好發人深省
金城安講嘅嘢完全係我而家嘅生活
返工放工 同屋企人食飯 8點睇愛回家 打兩鋪機 沖涼 訓教
金城安講完 我呀媽都即刻笑我話 喂同你一樣喎
但係人生唔係開心就得喇咩 自己鍾意咩就做咩 我份人鍾意踏踏實實 安安穩穩
可能話將來要養家等等好多嘢兼顧 所以要力爭上游 搵多啲錢 俾日後自己同親人有更好嘅生活
但係諗深一層 到將來你搵到錢 出人頭地 但換嚟嘅係長年累月疲憊嘅身心 加上少時間同親人相處 到頭來有意思咩
今集個道理其實好易明
每個人都有權選擇自己生活方式
小學生可以唔做功課走去玩
中學唔想溫書淨係做自己鍾意嘅野
如果人生想點就點唔犯法就得嘅話 邊個唔想hea

但做保安每個月最多萬鬆
每個月食幾多用幾多都要就住計住
去拍拖租屋都未必夠錢
就當繼續同屋企人一齊住
都未必好意思繼續lur屋企人攞錢
唔儲錢等退休
就算日日可以睇到最鍾意嗰套sitcom都好快頹
有病嗰陣保險冇買唯有等死
一個成功的企業家退下商場的火線,選定了一個風光明媚的小漁村過他的退休生活。一個星期下來,他們每天都看到一個中年漁夫到河邊捕魚。每次,這漁夫都只在河邊待幾個小時,就收網離開。企業家終於按捺不住,上前問漁夫:「你為什麼不待久一點,好多捕一些魚?」漁夫回答:「這些魚已經足夠我一家生活所需了!我每天睡到自然醒,出海抓幾條魚,回來後跟孩子們玩,再睡個午覺,黃昏時喝杯酒,玩玩結他,生活十分充實呢!」

企業家對此不以為然,他苦口婆心地對漁夫:「你應該多花時間工作,賺更多的錢,買更多漁船,不斷擴充你的業務。這樣奮鬥十多年後你就可以將企業上市,到時候你就發財啦!賺夠了,就可以像我退休,每天睡到自然醒,出海抓幾條魚,回來後跟孩子們玩,再睡個午覺,黃昏時喝杯酒,玩玩結他,可不逍遙快活?」漁夫聽後,摸不著頭腦,疑惑的說:「我現在不正是過著這樣的生活了嗎?」

個編劇應該有睇過哩篇網絡文章
不過佢哋仲未知安仔想做保安...
居然係高小姐個賓妹添,今次雖然唔係佢嚟,唔知之後仲會唔會有得出場
Tree根要幫妹豬出頭
屎根線
今日堅係高質 記住徐樂思
11月開始啲劇情真係全面回勇
編劇加油
係,冇咩情侶/兄弟feel
安Bon ge 表情,小動作互動係幾有火花ge,
Iris 都話搭住Kalok拍戲可以令佢有返以前d puppy love feeling, 令佢更加入戲。
Iris係度搭到Kalok真係好彩, 係她她她的少女時代度搭其他人根本唔會有呢d火花, 令佢本身演技ge問題暴露哂。
無睇其他正劇,所以唔知Iris做成點
淨係以開心速遞嚟講,佢同Kalok這對cp做得算幾好,起碼演到果份sweet
不過安Bon線真係無乜好寫所以佢地得返過場...
講真,我剛剛畢業之後坐係屋企耐啲都比老豆逼我返工,不斷踩低我叫我做保安,痴撚線邊有父母踩低仔女叫仔女做保安,cctvb都唔會啦父母都想仔女做份好啲既工
屌⋯⋯做保安受氣唔知姐,做保安一定hea架咩
安仔講中我心底話
既然唔係上等人 點解有要咁辛苦成為佢地
做個滿足既平凡人都唔錯
你買蘋果先成皮姐 買三叔34千都有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞