開心速遞(327)

1001 回覆
8 Like 15 Dislike
整體上佐治係變好咗,但佢
結果00竟然因為覺得自己愛安仔多過愛Bonnie而飛左Bonnie
Btw 其實果期係咪未想住安排佢做譚道德個女?如果唔係Bonnie點會屈Venus偷銀包咁無道德

一大堆ptgf...
萬惡金錢
阿孝果陣為左3E而努力改變, 鋪排左唔少集數都講得通。係George改變太突兀, 之前又自大又功利, 以佢性格本來實睇唔起阿孝呢類人, 果陣同佢扮Gay都係為左做咸濕仔抽3E水, 會突然間當阿孝做老死, 為佢做咁多野係有d突兀。安凌咁fd 之前都有講佢地係經歷過好多野la, 例如行山遇劫, 守衛大學 canteen, Ocamp 果d。
果陣未有講Bonnie 父母, 譚家兩老ge設定係Bonnie扮大肚果集先第一次講, 當時都淨係set佢地係保守教畜, 未有講到好似依家咁誇張。
合理嘅 個個教人要有道德但自己就會容許自己偶爾犯錯 跟住說服自己冇問題
跟住佢哋會繼續喺其他時間扮到好有道德咁
開心速遞真係好寫實
想睇安凌
其實孝心分手果陣阿孝最多都只係無咁MK同埋去讀書,淨係洗左一半,不過分手果陣3E太衰所以已經幫阿孝加左好多分。之後讀DSE和入大學果期先further洗埋剩低果半。
George因為花柳單嘢而當阿孝老死我覺得ok,話曬一個人唔理女神嬲佢和有可能感染去照顧自己喎。不過無咁自大和功力就可以再寫多啲嘅...我期待翻兜3G可以帶返起佢地兩個㗎。
譚道德完全就係咁樣
凌凌同佐治就係要單身先至咁有效果,無論劇情點樣講緊果兩pair拍拖,但係觀眾總會分別諗起佢兩個...
觀眾鍾意睇先寫到佢崩壞姐
本身講到譚親德好錫學生係好校長黎
之後可能發覺冇乜衝擊先變到咁
已經特登開集講佢兩個唔會扑野
所以佢個女都係咁雖然依家冇咩點寫
錫學生和偽君子無衝突
而家咁樣又寫實又有衝擊咪幾好
婚前唔會姐
安仔結婚咪有得扑
咁果集都有講, 話如果安仔真係想扑ge話, Bonnie 其實ok, 只係安仔最後唔搞je。
諗返之前有集Bonnie一家加安凌佐如去澳門都幾好睇
雖然都係澳門旅遊雜誌
安仔果次懶清高
原來587都係有肥雙大同場不過唔夠賢妻好睇
咁阿安係好撚錫Bonnie 既
其實安Bon主線無嘢好寫的話好似今日咁樣sweet sweet地過場幾好
真係冇咩好寫
要經歷都經歷哂等結局結婚
但同樣橋段應該會係孝V到重演一次
真係要講的話仲差一件令佢地愛情昇華的事
相同橋段係孝V重複一次真係不了
即係過多排又夾硬勁洗白Venus
今集寫佢因為感動啊孝想挨夜同佢shopping幾好啊但最後又因為要去買channel
個個月買一個袋 可能一啲首飾 俾家用 俾美麗食豬大腸 淨翻幾多俾自己
chanel今集買咗萬幾 之前阿水買嗰啲要兩個月人工 又有個要4萬6
邊係因為感動阿孝想挨夜
根本就係因為要買哈密瓜先去
而家同Venus一齊唔好得過同3E幾多
Venus洗錢多過3E N倍
但我唔見得佢愛阿孝多過3E幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞