AirPods Pro 討論區 (6) - Feedback 2B588 ANC

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
你肯定好撚多貨?
Ching想借刀定自爆?
百老有現貨
貴三舊水

Btw用緊

好失望
我睇台灣YouTuber 3c tim哥試用
佢係一戴就聽唔到老婆講野

我以為真係咁勁先買
我頂唔順搭巴士聽到人講野 而且我唔係聽d好嘈既歌

然後我以為係我個對有問題
之後去apple store到試
問埋個職員仲係聽到人聲哩個係咪正常
佢話係咁架啦

買既話真係諗清楚先
網上訂貨到貨前一日都可以退訂
師兄邊到百老有,即刻去買,求指點

初初出第一日我即場試係真係連藍精靈講野都唔係好聽到架

你係咪更新左firmware 咋
我係11月中去屯門市中心問
冇放出黎 要問職員
https://youtu.be/9YRt0CNh3Vo
FView佢哋test出嚟嘅數據又膠唔到update咗之後有咩分別
首先sorry for 簡體字,我搵左一輪,暫時得鬼國其中一個測試係用曲線,辛苦大家,以下係圖:

from:愛否科技

簡單嚟講,佢測試到冇乜太大分別,不過有個問題,佢應該冇測人聲,或突然高頻嘅情況,只可以話底噪方面其實冇乜分別,佢推測係用嘅人(我哋)耳仔習慣左個消噪mode,就會自然覺得聽得多左聲,心理因素大過客觀anc效果改變

以上係佢嘅結論,我唔太信會冇分別
但都拎上嚟俾大家望望
點睇?
可能佢d噪音唔夠大聲
我自己聽就過左某個threshold既噪音音量個anc效果就會好差
但點解外國人冇乜投訴?真心唔明
外國地大空曠掛
同埋佢地多數自己揸車所以冇咁嘈
6 Nov 2019訂刻字
貨期 6 Dec - 13 Dec 2019
9 Dec 2019 江西吉安發貨
今日11 Dec 2019 收到
applecare都係date今日

真係等到頸都長埋

開機已經係2B588
其實個效果好撚明顥,
一撚到唔關習唔習慣事
好撚肯定, 第一日試
係apple store 係接近聽唔到藍精靈把聲
佢把聲係萌撚晒咁,
而家呢? 人聲係好撚清楚

第二樣最明顥係MOUSE KEYBOARD 既聲音,
之前又係接近聽唔到,
而家係好清楚
有冇人手上可以有兩對唔同FW 嘅AIRPODS PRO 直接比較有冇分別
習慣就一定唔關事,我有sony 對大Xm3,都係有同樣問題,up 左FW 都係改廢左,明顯可以感知到
所以我信APPLE 呢對都會有可能改,因的太人多投訴耳壓
所以一直留584算
或者,其實有冇可能關IOS 版本事?
但佢試嗰個係576唔係584?
576 好似係最最最原先果個version 黎
咁可能試584同588先會見到明顯分別

一齊煲White/Pink Noise依家低頻硬係推唔起,唔想拎AMP出街唯有煲埋佢希望有分別
airpods pro 都有得煲?
印象中576同584好似冇分別wor
我一買係576,而家係584
2粒鐘前執到full set airpods 1
講得出外觀同係咩區唔見就比番你
裝左 tvos12 beta profile
AirPods Pro 無升級
正常情況用左一個月,無特登閂藍牙

iPhone 11 Pro Max iOS 13.1.3
AirPods Pro 2B576
唔煲啦,自然用算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞