AirPods Pro 討論區 (6) - Feedback 2B588 ANC

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
第一代已經有呢個問題,估唔到pro都會咁
自己落apple store試最實際
點解你哋要,又唔係Apple訂,下下話棍波門市拎
其實一早你肯online payment 嘅話已經送到你屋企
今日換晒成對連埋個盒
結果settings about入面airpods pro個serial 變咗1
你哋解決咗 AirPods Pro 無線差電會差吓停吓個問題未?
換左咩firmware?
2b588
個盒線圈細所以一定要擺到喺正嗰個位
郁到少少都會斷
唔關事
唔係囉
我belkin samsung 無線板都一定要擺到好正中先叉到
郁到少少都會閃燈話你知佢移咗位叉唔到
我用 Mophie 冇移少少就差唔到嘅問題
但有差吓停吓嘅問題, 已搵到解決方法
請問點解決?
差吓停吓係因為:
AirPods Pro case 個骹係金屬 + 你個無線差板電有 detect 到金屬會停嘅 function

解決方法:
1. 打開個蓋嚟差, 作用係拱起個金屬骹, 令無線差板 detect 唔到個金屬骹
2. 擺一張厚咭紙喺 AirPods Pro case 同無線差板之間, 作用都係令無線差板 detect 唔到個金屬骹
我試過打開係無斷
但我諗未必關事呀?
如果係detect 到金屬應該一放落去就會detect 到?
相信係 Chem 嘅問題
本身個金屬骹唔大, 初期冇乜影響, 但差一段時間後, 金屬被差到帶電, 令差電板更易 detect 到金屬骹嘅存在
又冇
無開
自膠 係 Physics
邊間換?
無線充 唔對位真係死症
所以有d三合一充板 要整個凹位比airpod
Testing data 最佳充電效能 都係用完美對位去測
所以apple一早預計到 先有AirPower 嘅諗法
雖然整唔到
咁Apple 都幾on9 wo
設計失敗wo
我用馬會送果個無線充電又未試過有問題喎
雖然驚充壞粒電 不過買左AC+
因為有啲 cheap 嘢冇防金屬功能, 反而冇事
我見過cheap到幾十蚊嘅淘寶野都有喎,放得唔好/有異物會自停喎
扲左同事個無線充電,同時叉iPhone 及 AirPods pro, 都冇出現過問題,可能佢塊係貴野,所以好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞