[ONCE] TWICE 討論區(176)空白期繼續賣腎 日本場繼續大發 & 12.4MAMA 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
32 Like 8 Dislike
團綜佢地一直都話想拍,我諗係公司冇計劃要拍,所以佢地先keep住提
佢地d 行程都排到2021啦,可能未來3年都唔會有
等佢地人氣開始跌咪會拍下團綜谷返d人氣,
可能對公司黎講團綜係最浪費時間+小收益既項目
話就話排到2021,但應該唔係book死哂既
https://twitter.com/misayeon/status/1208307730303324161

(TWICE were eating a snack called “Mitzu”)

JY: This is Mina and Tzuyu’s
NY: This is ridiculous
CY: It would be seriously funny if those two filmed a Mitzu commercial
NY: (To CF reps) Please contact us, we have a lot of time~

R廣告
NY: The reason that we turned on the Vlive today was to let ONCE know we finished the prerecording of MBC Gayo. I was worried you all might be waiting to sign up for the recording.
NY: Spoiler please?
SN: Rap
CY: And butterflies
NY: Please don't anticipate it a lot
原來只係講緊歌謠
講真如果喺Mina嘅情況繼續好轉嘅前提下 下年都冇類似TWICE TV3,5,6或優私生之類嘅團綜 我覺得三本部喺呢方面嘅決定都好短視同市儈

之前都有清講過 其實團綜對留飯/吸新飯都有作用而兩年內係完全冇類似嘅野 換句話說佢哋有兩年冇成班去過旅行玩 宜家叫你放番次大假 安排一次咁大把 順便拍個團綜姐 佢哋呢兩年幫公司搵幾多錢 咁嘅要求唔係好過份姐 唔應該係下下都將錢放喺首位去衡量嘅
團綜的確收入唔高
宣傳效果唔大,時間長少左時間開演唱會,冇電視台自己拍收入更低
係公司角度都係演唱會,出專,呢d先搵得到錢既
原來TWICE TV6 已經2年前既事
講過幾次 我Likey入坑 入坑冇耐之後就再冇新團綜睇
宣傳到最後都係為左收益
事實係路人並不是俾錢你賺嗰群
公司應該係有評估過依家仲吸到新飯嘅可能性同埋個百分比有幾多
但我同意樓上巴打咁講
團綜係會留到舊飯
但如果唔齊人嘅團綜 我又會睇得唔夠開心
好掛住啲9個一齊互動既v/綜
好想再有次齊人嘅旅行團綜 tv5冇小隊真喺好可惜 越南 團火果次就冇賢 tv6係齊但較短 新加坡景點都較悶 我係咪太高要求

idol room 認哥呢d都好睇 但同旅行團綜同優私生係冇得比
https://twitter.com/pinkot9/status/1208301959578406912?s=19

投訴私生打電話比佢既豆,好慘但同時好cute
道理係咁樣
但實際如果你唔係電視台拍嘅團綜
都未必會有路人去睇
更可況出道已經踏入第五年
你都冇可能期望到有大幅嘅新飯增長
作為公司想鞏固舊飯為主係無可厚非
可惜佢地呢part都做唔好
舊飯要靠T寶自己開V鞏固

咩活動

Dahyun and Tzuyu's surprise visit to Kakao Friends Gangnam Flagship

睇到佢哋9up我已經好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞