[ONCE] TWICE 討論區(176)空白期繼續賣腎 日本場繼續大發 & 12.4MAMA 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
32 Like 8 Dislike
R&B都唔錯
不過跳舞係好難遷就

再多啲曲分都好
我都想 呢家韓國大多數都係呢隻
但都係solo 所以我想聽下佢地唱
好似宣美 full moon咁 佢地唱一定好正
不過應該好少舞 諗起都正
可能要等佢地幾年後冇咁紅先可以試多d野
而家都係保守地慢慢轉風格
想睇下分隊,唔想首首歌每人得十幾至幾十秒唱
而家唔玩分隊住都可以每張專出一兩首 兩三個成員合唱既歌
淨係睇con既special stage翻唱唔夠喉
b-side點分隊都得,主打始終想佢地齊上齊落
分隊就不了 但兩三個唱一首呢個都係幾好
亦都希望真係有牙豆自作曲喺韓專出
慢慢磨練下
而家佢地d歌舞節奏咁快,其實得3mix係夠穩夠大聲唱
其他成員都比較細聲
想聽下佢地真正既歌聲
我諗佢地好多倉底貨,或者已經試過兩三個唱一首
可能只係未放出黎
牙豆應該有好多靈感,不過肯定比公司ban左唔少
好想透過音樂了解佢內心世界係點
仲要佢地呢家啲舞越黎越難
9個人一齊跳 唔齊又唔好睇
所以佢地跳舞同時又要兼顧唱歌真係好難
豆日專果首本身係韓文先,後來譯做日文出
應該都好快見到正式韓文歌面世
https://youtu.be/R_mR-odVweg
1:30
俾啲好野你地睇
社長跳舞好正
我知啊 雖然我唔係特別鍾意how you doin
但放入韓專感覺意義好d
其實d舞唔洗咁難,動作咁多
好易受傷
咪多得啲黑粉講佢地啲舞好容易
搞到佢地又想轉型試下
其實dtna開始都好難跳
要佢地連跳新呢堆主打堅辛苦...
咁講講下覺得佢地身體會消耗好快
又辛苦 佢地成日傷又病
但次次表演個陣個狀態都好好
豆應該keep住會有出產
反而一路定話想寫歌唔知幾時有
JYPE嘅女團 字典係冇唔齊呢個term 好似係
上到台就咩情緒都hold住,好專業架
係唱wishing成日忍唔住姐
我都想除左喺concert 喺音放/電台聽到佢哋唱d冇乜舞步/純唱嘅歌 好似果次電台嘅Jaljayo goodnight同say yes stage 果d先show到佢地嘅音色

btw唱跳嚟講我覺得三歲比起定效係差d 把聲同錄音版分別大d 唔係好識講 瑜都係keep住進步
牙定9up下唔好咁認真
好似未聽過三歲走音,定效都有
唔記得MO/瑜講過,佢地出道前未學過邊唱邊跳?,所以對佢地黎講好吃力
佢真係越來越似桃...瘋狂走數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞