[叛逃] 中國間諜向澳大利亞政府提供信息庫

404 回覆
673 Like 1 Dislike
乜派都有鬼啦
咁熱普城一定好多共諜係度
當一位高級大學官員建議王先生喺中國創新投資有限公司(CIIL)喺香港工作嗰陣,中國創新投資有限公司係一家喺技術,金融同媒體領域具有濃厚興趣嘅上市多元化投資公司,佢捉住咗呢個機會。
佢於2014年移居香港,並好快意識到自己唔喺一間普通公司度做嘢。中國嘅新浪網網站描述咗要公司嘅“主要方向(投資於上市公司同非上市公司嘅高質量國防工業資產)”。但佢聽到公司代表竊竊​​私語,希望與官員們進行更敏感嘅交易。
推!
想知咩原因叛變
呢隻1217幾年前入過,幾毫子跌到得返幾仙,不過我賺左即放
畀邀請到呢對夫婦喺香港嘅屋嘅時候,王話佢老板逐漸對佢充滿曬信心。向祥透露,佢真實名係向念新。喺1980年代同90年代初,佢曾喺中國軍事控制嘅國防科學技術工業委員會同國防工業部門做,委員會致力於建立中國嘅武器計劃。

仲聲稱曾為共產黨高級官員鄒家華做嘢,鄒家華國務院副總理。佢喺1980年代通過獲取外國軍事技術幫助發展咗中國嘅國防工業。

向祥話佢於1993年到香港從事情報工作。王話,CIIL成立於中國人民解放軍總參謀部之下,旨在「滲透去香港嘅金融市場,並收集軍事情報”。公司紀錄同埋報紙檔案顯示,CIIL與中國軍方主要武器公司Norinco有密切關系。
去澳洲做乜鳩呀
澳洲奶共隨時送你返大陸
去美帝就保護你
嘩 推
全球反共!
其實可能
就算係泛民都有可能
所以一定要獨立思考
梁x恆
唔怪之得之前有人話佢好神秘

王話,銅鑼灣書店出售嘅作品令中共不滿,一本名為《習近平同佢六個女人》嘅書。

王話:我哋嘅特工後來話畀我哋,佢派六名特工將李波由銅鑼灣書貨倉直接帶到中國大陸。呢次行動由CIIL內部嘅人組織並監督嘅。我負責談判同將要執行嘅任務……我同(團隊負責人)喺向祥嘅屋企舉行咗談判。
中國政府希望對啲人徹底威懾。

李波(Lee Bo)告訴親CCP電視台,佢係自願返回。
去澳洲會否太on9 澳洲都親中架喎
留名跟進
王話:佢哋已經滲透到啲大學,學生協會同其他學生團體同團體。(某啲)中國大陸學生……如果佢哋得到一啲小小嘅恩惠,利益同參加某啲場合嘅機會,佢哋將願意為我哋做。
王話,香港最高級嘅情報人員之一主要係亞洲電視網絡嘅高級經理。佢喺書商李波(Lee Bo)中都發揮咗至關重要嘅作用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞