[MOOMOO]MAMAMOO討論區[19]齊上齊落!正規二輯大發!一位GOGO〜〜

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
Mamamoo ‘HIP’ 16:00 KST UPDATE

#7 Melon (+1)
#7 Genie (-1)
#5 Bugs (=)
#4 FLO (+1)
#2 Soribada (+1)

應該biznet到時有
印象中信和嗰啲都有開訂
利申唔肯定
唔該曬你
我前幾年都係信和一樓訂
#mufc target James Maddison is reportedly on the verge of agreeing a new contract at Leicester City. [@MirrorFootball]

錯post

當睇唔倒ok
明明hip咁好聽, 點解咁少views
因為international fanbase唔大
Hip已經係我哋YouTube views增長速度最快嘅一首歌嚟
其實一直進步緊 唔使咁頹

CEO星要搞搞伙食
借jyp做封面 但條片好似冇佢
星破左產啦
最尾bonus有
原本睇預告以為係講去JYPE綵排
點知係去食人哋個canteen
我都以為係 變咗吃放
成日覺得佢地如果係大公司出道 成就一定比而家大十倍
待遇資源都好十倍 起碼受返應有嘅對待先 但又諗 如果真係去到大公司 行條路未必係而家行緊果條 都可能冇今日嘅mmm 唉 rbw 真係又愛又恨
喺大公司邊有咁大自由度呀
同埋CEO作啲歌真心正
係大公司就唔會有華莎呢個人
其實細公司做到咁算係咁啦
Same 其實佢哋由細公司出道 慢慢爬得到去今時今日呢個地位真喺好勁 間唔中都會鄧佢哋唔抵 覺得佢哋嘅音樂值得更多人關注

但如果喺大公司出道 9成9會被包裝到較公式化嘅女團 冇左最重要嘅自由度同獨特性 可能冇哂d即興 唔會有1cm, sleep in the car, waggy呢d歌 MMM可能只會變成一個較偶像派嘅團 咁我都未必會飯上佢哋了
少少題外話 就係因為佢哋嘅定位同果種獨特性同其他4代女團咁唔同 喺嚟緊呢段 4代人氣開始落 5代開始上嘅時間 相對某d top 4代女團 佢哋喺鞏固fans同人氣果方面 短時間內應該會做得比較好 因為都好難相信會有5代團俾到MMM俾嘅野LOL

- HMD
- Photo card 17
- User guide
- Serial number card
- SD card / Simcard ejector

-Decalcomanie
-Words Don't Come Easy
-Gogobebe
-Egotistic
-Better than I thought

之前講嗰個VR Headset
不過冇Ios份
Lovelyz Kei
「還是沒辦法跟華莎前輩吃飯呢~ 因為最近(她們)回歸了所以忙碌,但我已經傳了簡訊祝賀她們回歸!華莎也有主動約我吃飯,還開玩笑說要吃比鮪魚紫菜飯卷給好吃的食物!」

Lovelyz叡仁
「《HIP》真的很好聽,我在洗澡的時候會播著這首歌,感覺自己是世上最HIP 的人!之前告訴了玟星姐姐《HIP》好聽,還說將來要在她面前現場表演RAP的部分!」

AOA
惠晶:我也想去那裡…那個有玟星和頌樂的聚會…
澯美:可是好像不太需要姐姐子在那裡啊?
惠晶:好吧!好吧!
雪炫:那我呢?我呢?
澯美:姐姐就不懂了,但好像就是比較想要智珉姐姐去吧!四人會見面,然後再問其他成員們(聚會)如何。

https://www.sarangoppa.com/8/5041/%e7%b2%89%e7%b5%b2%e5%81%9c%e6%ad%a2%e6%95%a3%e7%99%bc%e9%ad%85%e5%8a%9b%e5%a5%b3%e6%84%9b%e8%b1%86%e5%80%91%e7%b4%9b%e7%b4%9b%e5%90%91%e7%8e%9f%e6%98%9f%e5%91%8a%e7%99%bdi.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞