沙田區區選 7區防攬抄討論!

738 回覆
168 Like 8 Dislike
見到蔡佳鏗又諗起全黨死清光
馬鞍山 投椰子定鐘禮歉 我只係想踢走李子榮
錦英投丁仕元?
一定唔投劉青
冇人識佢,臨選舉先跳出嚟迫害區政
唔好以為自己係民主黨就大撚晒
大圍3號

好似鍾個勢好D...btw同巴打一樣好想踢走李子榮
11月24 票站見

反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 強姦 輪姦 因姦成孕
【抗爭者區議會免責宣示】
https://lih.kg/1745587
烏溪沙應該投邊個
1124一定要全民都投建制派
https://lih.kg/1745329
其實區內居民都有共識投鍾禮謙,得連登仔投椰子
椰子植根咁耐政治生涯係搏呢鋪
雨傘到依家揹住條暴動永遠走在最前線
今鋪退左返返去做保安咩

鐘就樣好過佢package好過佢勢又好過佢
更加唔會讓
坦白講飯民打住運動旗號拎光環
話選票係民意表態
但一撞區既時候, 椰子呢邊又好, 大白田個邊又好
真係上前線拉9左既, 到頭來都要向現實低頭
唔夠個d形象好打民生牌既鬥
多麼諷刺
得返1日 聽朝早都好急
謝潔泳完勝
1號呀!勝出多場初選

馬中真係難搞到 個人覺得都係派系累事
今次錦濤同馬中兩區 街外人會覺得係陳國強同麥潤培兩個喺馬鞍山爭嘅縮影
宜家陳國強就派佢個仔陳天俊(錦濤)同椰子(馬中)
麥潤培就有盟友許立燊(錦濤)同鍾禮謙(馬中)
馬中嚟講 我個人覺得就鍾禮謙係深耕細作少少 佢都落咗區有一兩年 曝光率高(我記得有一排講咩美食沙漠個陣佢已經有上報推介餐廳) Marketing都好過椰子 而且佢又辦地區報又剩 所以馬中人多數都會見過佢
椰子唔係唔好 不過我多數見佢喺錦濤區 始終佢係強哥助理主任 跟佢喺錦濤出現好正常 都叫高曝光 不過可能因為返工 好少見椰子喺馬中 樓上有巴打話佢一早講咗過嚟選我真係唔清楚
總括嚟講 兩個都係好嘢 不過怪就怪在椰子唔選錦濤選馬中 因為如果講Plan B 以我所見 陳天俊就真係冇點落區 叫椰子選返仲好
至於許立燊 我記得佢本身唔係做錦濤 好似唔知恆安定耀安 宜家又轉咗場 不過唔係嗰區 俾唔到咩意見

簡單講:錯咗佢地選前換區/地區服務唔係當區 結果宜家好多兩區人都唔知點選 下下又話邊個泛民明星支持 但都2019 冇實績 有幾多明星支持都冇用 尋日見鍾禮謙同椰子喺馬中巴士站疊哂聲咁嗌咪叫人支持 個下真係核突咗少少 又話想保皇落台 但宜家兩個做嘅嘢就係攬炒益人 到宜家都唔知投邊個好

利申:馬中選民 覺得李子榮完全幫唔到手 想踢走佢好耐
絕對係 鍾聲望的確最高
比較擔心水泉澳
現任泛民
今年有鄧家bill空降
咁多新移民, 好不利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞