(取暖)點解全家都係深藍

846 回覆
778 Like 15 Dislike
除左冇老豆之外,其他同巴打一樣
試過block左電視機個 83 台,係死都話要睇返,盡量開now/77,但一樣無效
因為比例上籃多過黃好多
一樣,佢對nowtv已經有偏見(應該係D廢老fd影嚮),話誤導、幫著D黃絲暴徒,死都睇cctvb。

有線就暫時冇講,剛剛netvigator下個月到期,唯有為有線新聞轉會icable
仲有一部份,係覺得自己都冇幾多年命,只想安安穩穩過埋收尾幾年,亦唔會見到2047,又唸著就算送中條例通過,自己無名無姓無犯法就冇可能被送中,唔會關自己事(TLDR:針唔會吉到自己肉),味覺得你班後生出黎嘈,係破壞左佢安享晚年既收身期囉
冇你咁嚴重但都差唔多,頂著呀巴打,記得起碼仲有呢個樹洞
到時真係覺得好灰 可能話叫咗你唔好去架啦
係,唯一辦法,係要佢本人比狗咬,佢至會知痛
我屋企紅底
由細到大愛國氛圍下長大
我都2012國教先覺醒
以前有阿哥同我同一陣線
而家得我一個係屋企對佢兩個
我爸2014已講左唔准在家講政治
我已冇乜講

六月中至尾果時同媽吵過一鑊
我發誓唔再同佢地嘈呢啲
果時我媽想同我哥呻話我頂佢嘴
但我哥話同我同一陣線
叫佢唔好講
一野收皮

而家冇了要自己撐
早兩日我媽連續幾日要搭兩三個鐘車返放工
終於忍唔住走黎問我點解要搞到啲無辜市民返唔到工
又撩我嘈左一鑊

不過好就好在佢地唔會係家屌
同埋我媽只係豬、關心生計、唔明你地做乜
唔會撐警,唔會話咩打得好果啲
但佢永遠唔會明你

我舅父果啲睇到cctvb新聞提要都狂屌一餐
超煩
加油
佢開到聲話「你有咩事,你自己負責。」
同埋我琴晚偷睇老母iPad 佢喺Facebook 度喺立場發表五毛言論壇鬧我地甲由.....好傷心其實
可能仲會為驚慌諗藉口...算啦
唔會支持黑警都好唔過支持黑警嘅人
佢地只會睇到佢想睇嘅嘢
好唔過?

我媽話佢乜都唔睇唔聽
但佢係正面見過黑衫同防暴衝突
佢會驚防暴
我都唔知點忍.好難頂.返到來成日用藍色思想來講嘢.好討厭.我都怕咗佢.忍唔到出聲又嗌多次大交......我頂唔順.就來顛啦.
仲有佢知我係黃.呢幾個月覺得我樣樣都係錯.黑口黑面對我.

我係咪唔應該出現係呢個家.
加油
加油手足
手足撐住
乜撚野全家深藍啊
我地而家唔係你屋企人啊?
一日手足 一世手足
日日聽佢地係度鬧示威者又要扮政治冷感真係就崩潰
手足在你身邊
經濟允許既話就搬啦
仲未有能力唯有啞忍
你有醒覺眼前既再唔係父母
佢只係寄人籬下
將來少咗家用負擔 諗下都興奮
我想做你家人
我會無限支持你
Same
我屋企個方面我仲ok的
我地而家一齊關注返poly手足先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞