(取暖)點解全家都係深藍

846 回覆
778 Like 15 Dislike
個個都話唔好搬走 但我真係好撚想搬
對唔住各位!有少少野想表達…預計係長文…
個人普遍大大少少港九新界Gathering都會去…10月中U.S.A Gathering一路睇…個人都好迷惘…愈黎愈迷失…但都繼續堅持直至現在!幾個月黎都聽到究極型態和理非家姐既偉論…直至今晚聽到阿哥同佢傾被罷工一事…佢地兩個堅持有番工…家姐直頭講明唔會屈服被罷工…但佢有講係唔鍾意番工…只係唔接受被罷工模式…而和理非阿哥就覺得燒狗屋燒乜都好…唔好搞車路…被罷工或者交通轉折影響人其實反而令更多人反感!我同阿哥傾時事實語塞!再到聽到佢地講今日遠距離影下相話手足都起哂鋼…阿哥就被用laser射…家姐就預備被圍…家姐就做左d行為先避免被圍…我阿哥就跑走…家姐話佢自己有影相自由…其實我明手足唔想被人影相既原意…而我呢幾日都冇番工…夜晚有行街…我個人性格由細到大同所有家姐阿哥都好相反,佢地循規蹈矩型,而我係反叛型,但相處係融洽…同阿哥係最fd…佢最明我…到今晚聽完佢地講…想同手足講…其實普遍手足包到冚…正常唔會影到d咩…我有時見到有人影下相大家就會好激動…我個人明白,但其實我都唔想大家會打人,搶電話del相等行為因為我唔想你地暴力埋一份…事實我有時會惻隱之心…但我唔會做左膠…因為某d情況我認同某d仆街係抵打!有時我都好矛盾…但我堅持不割蓆不分化原則…知道抗爭呢條路所引發既行為絕對係有好有壞!唔同人有唔同意見睇法!我會繼續同行!直至煲底互擁!其實我真係仲有好多感受…但打左太多字喇…都唔係咁好意思打落去…光復香港!時代革命!五大訴求!缺一不可!
見到之後有咩反應? 發曬癲?
佢地有冇講啲乜?
係要啊係難捱但都要一齊捱過啊知冇?

要照顧好自己不受傷不被捕 唔好死啊
我屋企人都係睇住cctvb話我乜都唔知
吓好開心真係好撚過份喎
有經濟能力就搬走喇屌
無呀
出唔到既話就算, 長路漫漫.
收皮 趁人沖涼搜人袋 點都係佢唔岩
唔好咁sad
屋企人成日話狗一早應該開槍射手足。手足係暴徒,醫院唔應該救佢地。

難聽過粗口
利申,前線FA
同上
屋企: 我覺得警察好撚無能lor
呢d仆街暴徒晨早就應該開槍射死佢

真心難聽過粗口
你有呢個post既巴絲
你屋企政治問題前錫唔錫你?
如果錫嘅話其實仲有彎轉架!
我老母本身係個好乞人憎嘅中立撚
一開始雖然冇開聲撐警但都成日話示威者搞事
跟住我後來情緒勁唔穩定佢好似淆淆地
再加上啲popo不斷助攻
最後佢變咗黃
早幾日仲口講話落街交電費但實際落咗去聞tg餘味

如果冇彎轉就我地做你屋企人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞