(取暖)點解全家都係深藍

846 回覆
778 Like 15 Dislike

之前唔會 而家真係check得好嚴好反感
雖然我知屋企人係關心我
真係好辛苦

忍下先啦你仲未有經濟能力
咁你發夢唔好企咁前啊做哨兵後勤啦
就嚟炒大鑊
831我老豆都話班狗係黑警
但佢好飄忽 最近又話開槍射學生射得好
支持仲話我哋唔了解先反對
而家心情好返好多了多謝你啊
而家唔俾我出真係唔開心
點解要干涉我自由
忍住啊加油
其實你父母教育程度去到邊? 有冇諗過搵返大陸過往執法不公既新聞?
我媽就大學 老豆就初中左右
好 而家即刻揾
明白的但始終呢排咁多鬼都想保障返自己所以先唔俾影相對唔住下次會禮貌返少少
唔洗唔好意思有乜想講都可以講
可以開post俾更多手足見到啊
我嬲到想搬出去住,因為屋企人對我講d太過份ge說話,而我無攻擊過佢

不過租太貴,如果有多兩個人夾份租就好
離題講句
我覺得中國法律條文其實寫得好詳盡好仔細,但好多時都有法不依,好似有港商因為經濟犯罪未審已扣留了年幾兩年,逃犯條例夠話七年以上先會引渡,但不要忘記過去政府既bad record,好似當年出售屋邨商場資產時,夠話會提供廉宜民生消費,睇下今日領展搞到乜局面就知! 政府根本無能為力!
大學程度,點都會有返少少批判思維掛?
巴?可以留意下 一定有同你情況相同嘅願意夾的
而家係辛苦啲我明 要捱落去啊
我自己係單親家庭, 阿媽係扮中立但撐警撐到恆, 又話著制服都要尊重, 心諗不如尊重埋納粹黨衛軍唔好再屌佢地屠殺猶太人呀笨
而當每次集會遊行見到好多素不相識嘅手足, 自己都會覺得格外親切, 因為除左係同路人之外, 自己都好驚下次會唔會見唔到佢地

係有,不過要大家互信至夾到,否則盞捉鬼

而家都係將屋企酒店化,盡量夜一夜至返,費事見
其實係我認知大陸呢個地方就係所有野都唔公平加上未能享有自由
可能因為我媽本身都係大陸落黎
其實6月到今都遇到好多香港人係好有愛
可能因為我後生所以佢地又俾野食野飲我 又提埋我要小心 其實我真係歷歷在目我明你啊
其實真係有一定難度
而家咪當屋企係酒店 係辛苦啲但可以省返啲錢買物質呢
其實好易KO. 人治社會. 完架啦. 唔洗講乜法律問題. 詳細與否都無用
逃犯條例, 由提出到審議, 得五個月時間, 中間個三星期諮詢仲要神不知鬼不覺咁過左, 到二讀之前都仲有好多問題未能令市民信服
重點係太倉卒, 你睇返之前18禁買酒立法都要搞成年半就知, 呢D本身仲要係國際規例
講得太多tim, 都係個句, 樓主保重了!
其實中共憲法寫出黎係好完善, 但共產黨只會揀出最有利其管治嘅黎執行, 憲法所提及嘅言論同信仰自由等中共只會束之高閣。假如共產黨講信用, 或者中國已經係一個尊重民主人權嘅社會。(我唔係亂噏, 毛澤東喺1940年代喺唔同報章撰文提倡民主自由好處, 有關評論可以喺google搵到)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞