有無巴絲考過CFA

228 回覆
4 Like 0 Dislike
今年6月考
讀緊Msc Finance,
諗緊第時考唔考CFA 好

重覆左

重覆左

淨係考lv1 當拎個學士
CFA對搵工係唔會好大幫助

但d人話cfa ~ msc in finance

Lv2 + 3 就係
Lv 1 = bachelor

終於到左

你唔係等下年咩

啲content應該唔會點變
CFA對搵工係唔會好大幫助

但d人話cfa ~ msc in finance

Lv2 + 3 就係
Lv 1 = bachelor

終於到左

你唔係等下年咩

啲content應該唔會點變

今年大改過一次
出年唔知

重覆左

諗緊考埋CFA 會唔會對第時升職有冇幫助,
其實考都只係用三年(唔洗補考既話),
Level 1對我嚟講應該冇問題,
因為我undergrad 有finance 同數底。
但level 2 3 係咪好難
大概教啲咩?

重覆左

大概教啲咩?

如果lv1無問題 可以兩年半就考完

重覆左

大概教啲咩?

但好似要加埋3年work experience 先CFA 到

重覆左

大概教啲咩?

但好似要加埋3年work experience 先CFA 到

四年
12月考
有冇人開個12 月group
level2 苦戰緊

溫到邊
想問下你地cfa書係邊買?淘寶我search佢話只發貨大陸地區?
最好讀 notes, official curriculum 睇死人 太多廢話

睇咩notes好

我買左Schweser Notes

ching 你係邊買?
level2 苦戰緊

溫到邊

開個tg group?
出黎食餐飯?

https://t.me/couching
push

讀剩 corporate finance

啱啱讀到m&a
讀完一次notes
但做practice exam 大部分唔記得晒
有無咩方法容易溫同記
讀完一次notes
但做practice exam 大部分唔記得晒
有無咩方法容易溫同記

做多幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞