[桐人繼續訓足成季] 刀劍神域 Alicization War of Underworld 討論區

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
3000+1
女巫用咗E招

今集除左畫面節奏正常返少少
劇情都係完全唔知做乜

暗黑女術師個首領 D表現廢到咁
乜都驚訝一餐 仲話想稱王
仲衰過哥布林D首領
有無人可以解釋返上集 ALICE放果招元氣彈係咩原理
ALICE1條友可以放咁大招技
對面要一大班人一齊用術式先得

即係點
睇見你上個留言批評到套野垃圾到咁
諗住會有咩高見
其實你係咪飛住黎睇套野
點解會問得出啲咁既野
唔通你覺得好高水準
之前條友尾獸化 9成人都唔知發生咩事啦
大家都係段估 咪要小說黨解釋返咩事
咁我講下點解愛麗絲一個人就放到咁大既招
因為個戰役打左一段時間
咁個戰場有好多死屍
咁兩邊既死屍都會有神聖力/黑暗力
咁愛麗絲就運用依股力量開大技
其實成個原理同暗黑術士放大技要力量來源差唔多
神聖力=黑暗力, 只同資源, 同1樣野?
同埋個女術士大技扣人幾萬血(應該唔止)
仲要suppose係殺完一個會搵另一個殺
一隻勁既整合騎士都係得個幾千血
即係如果唔係條友開外掛用根性一個吸哂成招
依一野應該秒成場既人類都得
我動畫黨對設定唔熟
純粹用第八集愛麗絲吸兩邊力量個陣講既野
應該本質上都係同一類野?
同埋應該仲有個座山本身儲左好多年既神聖力 睇番劇情有講 愛麗絲用埋先開到大技

神聖力=黑暗力(因為大家同樣係人類靈魂)
除此之外,alice仲將其他元素,如敵人用既火,吸收為自用
alice整咗個玻璃波,將神聖力+元素力吸收,轉換光元素
再將玻璃波裏面既光元素不停反射,製造更多光元素
最後敵人到,Burst Element
轟落去
神聖力=Ram
多謝你解答
我知係用本身山入面既神聖力同埋死左既人/怪都會變為神聖力先做到咁大招技

我係想問咩原理 ALICE可以一人操縱到
如果ALICE一條友就用到既話
咁其實ADMIN帶領一班整合騎士其實都可以頂得住暗黑果邊入侵啦其實

我唔知小說係點形容
但睇動畫做出黎個感覺人界勁過暗黑界果邊好多
浮係一條飛龍都識地圖炮殺幾十人
神聖力同黑暗力係完全一樣既野 你當佢係魔力就ok 文化唔同叫法唔同咁解
愛麗絲聽到副團長講同桐人打果陣佢整左塊鏡黎反射天穿劍招技 啟法左愛麗絲整個空心內鏡面球體一路放光素入去無限反射黎儲光素 如果唔咁整用唔哂死左既卒仔同成個區本身啲魔力 最後一次過解放哂先出到招大技
好似係
Admin之前就係整左成部都係刀刀劍劍果舊前就係為左打負苛測試
飛龍地圖炮要cd 唔係無限開的
打到依一刻我都覺人界屌打緊黑暗個邊
唔知係咪因為黑暗勢力仲未出啲高階大將
人界依邊一開始已經係最強戰力出哂
今集節奏好慢 頭半都係dum波鍾

立flag立左幾集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞