IT界討論區(72) 1001開Post喇喂

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
黎我到做
好等人用
有工請我了
咩offer
18x13 未計bonus
你嗰間寫乜㗎

唔係 P 記咁寫 Webform + Store Procedure + 4:3 mon 都會考慮
我剩係識 React (web, RN), redux, redux-saga, docker, Java, Python, Grails + Hibernate, Rails, php (Laravel), SQL, MongoDB, node.js (Expressjs, Nestjs), ASP.NET Core

反而唔熟 Spring, Serverless
有,Silicon Valley 出梗 fresh grad 十皮港紙一個月

前題你要先投胎
fresh grad 嘅話𠵱個價已經好多靚

但人大咗發覺其實佢出幾多錢都只係考慮嘅一部分,如果個老細 / 上司係戇鳩嘅話出四皮俾你都好難忍,一係袋唔長,一係要買定幾盒倍思樂
寫Django Flask React
黎緊想推GraphQL + GRPC
係轉就快
黎緊有大project 推
Python 唔熟喎,矽谷巴
睇吓 quit 唔 quit 到再算啦
我份人唔夠狠
in左先算啦
話識 java 但唔識 spring
我覺得會俾人叉撚
特別你係寫開 web
話返唔到工 俾老細approve 算唔算罷左
java 好鍾意問design pattern, di, ioc,bean
我最憎design pattern 果類問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞