[光復香港 時代拉麵] 拉麵/沾麵集中交流區(8)

1001 回覆
90 Like 5 Dislike
吓,嗰間叫金鶴喎
自膠
個限定鹽
到底仲有幾多個朵
金鶴極度垃圾
可以試一次麵處一家嘅
之前有宵夜8折都話會食,依家不了
潮流教主、沾麵聖者、拉麵達人、落車始祖、人生教練、旅遊皇者、星級司儀、禦寒聖手、櫻花神算、丼飯食家、愛情教祖、日影專家、和食尊者⋯
唔一定黃既 中立店都好 最緊要好食
十之八九開晒喺商場入面

屌!唔撚又想幫佢哋交租畀大財團。
唔通好似日本咁開o係後巷咩...
留錢去日本吃
個問題唔係開係邊,係香港D拉麵唔好食
但博多一幸舍真係好好食
基本濃湯
啱啱去完,可能今日我當黑
食碗醬油拉麵塊叉燒韌到仆街,未食過咁韌叉燒
湯都係不過不失,最難頂係隔離坐兩個大陸仔開大部電話睇片,嘈撚到! 又冇人干涉,大佬間嘢都算貴
搞到個場咁撚低檔呀,好差嘅體驗
一個人叫碗麵加餃子破200蚊,性格比低
係,唔記得講

佢幾好食都好全部都爆貴
大部分都地鋪喎

今日試埋不如歸個鹽味
有伏, 加左羅勒葉個味好唔夾
醬油拉麵真心成碗都好麻麻
唯一好似係d 旬...
咁都收人140蚊
街舖百零啫
百五嘅除咗座銀都諗唔到邊間
上星期去完東京 因為時間緊迫冇乜點排隊
係tabelog search現在地周邊食左幾間 感覺上仲好食過排到仆街嗰D
第一間らぁ麺 はやし田 個醬油雞湯正到飛起 要排隊但都係排3-4個人就到
第二間すごい煮干ラーメン凪 開24 宵夜食 個辣辣地嘅湯真係好啱香港人
第三間焼きあご塩らー麺 たかはし 個飛魚鹽湯又係好味到差唔多飲哂 最尾加左個roast肉丼做茶漬飯又係好食到唔知點形容好
第四間係麵屋翔 夜晚去都係排3-4個人左右 個鹽雞湯清得黎又足味

反而之前金色不如歸排左勁耐真係冇乜特別 可能期待值太高有落差
鬼金棒都係 食到尾好似有d heavy
岡山附近間小豆島拉麵唔差
味道算ok
優點係可以無限替玉
見住有日本人加左3次麵再食多碗飯
如果五之神製作所 (新宿食蝦湯沾麵嗰間) 使唔使排好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞