大學 大專 冗員討論區 (9)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
In 個陣有無做兩個鐘written resr呀
CU EOii post 做完筆試後,通常隔幾耐會有面試消息?
想問下CU同HKU請EO都講明IELTS要幾多分, 係咪真係唔meet就無機
暴大係(overall同writing都要6.5,然後其他component唔可以低過6),港大唔肯定
遺憾地係無得Waive (for暴大only)
我都係果陣裸辭屎忽痕,走去裸考IELTS,跟住隔左一排就去左暴大,唔駛到時有offer果陣先走考。成日覺得咁樣on purpose去考會考得唔好。
而家IELTS又貴左,好似突破2000大關,我三年前考都仲係1800左右。
btw暴大搵工好似都接受過左期嘅IELTS,呢個唔肯定都係聽同事講,建議到時問問hiring department / HR。
咁真係幾慘,專登上HR網睇多次驚fake左你,點知我真係無記錯...
Overall result of at least 6.5 and the component "Writing" with score of not lower than 6.5 in the same sitting in the Academic or General Training Module of IELTS
唔知HKU係咪都咁手緊呢
薄大好似係by department,無一個standard requirement。
我見商學院有啲post要求overall 7.5…
我個陣上去傾左10零分鐘左右
依家轉左玩法
You are right.
暴大ielts 唔計幾時考,無過唔過期。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞