大學 大專 冗員討論區 (9)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
收到cityu HR Office COi interview
想問下哩份工人工大約點
好唔好做 做啲咩
見朋友話city hr有條友好難頂

其實岩岩收到recruitment company offer返緊工
雖然之前都係hr company做
但做嘅野同想像中唔同

利申本身有差唔多兩年hr exp
其實一直都好想做大專 感覺冇咁辛苦福利好勁多
想問下CU GCII個salary range 係幾多?
科大交通黎講真係地獄,暑假係staff最開心嘅時候...
通常搭唔到shuttle, 彩虹/ 坑口小巴都係多人等到hihi, 試過等左45分鐘
然後91p 9:15 am係鑽石山開埋尾班車就無, 想轉隊搭巴士都係煩
91M好多時去到彩虹都會爆, 咁一係就搭多/ 少一個站去鑽石山總站搭...
有相熟同事係同一個方向真係建議夾錢搭的士。
放工就南北二閘都係惡夢...南閘走出彩虹你早收工就趕到91p, 6:30打後就..慢慢等啦

準時放工並不適用於商學院,完。
V 記 / SPACE ?
應該冇幾多間既 EO rank 要 3 個月通知
多謝分享, 因為搵緊EO post, 唔該晒絲打
city COI 23-35k
中大 General Clerk II 13-29k (point 2-15)
我離開左UST三年,唔知而家交通會唔會好左 (應該都唔會架喇)
Business School, 唔係mba, 係同外國大學joint programme,同事好、阿姐唔好提(阿姐已離職),人少所以都close。

而家去左暴大mba做eo
想問下有無做緊教大嘅講下工作環境點
點解人工會高過其他u嘅
見最近都幾多ea位請人
係咪圈子好細 怕自爆
想請問下HKU Public Health點樣鑊?好似一直以嚟都冇乜見過有人講呢間
唔方便講太多。但係樓上講關於mba嘅野都中左七八成。火雞係黎左好多人,包括我而家阿姐都係。

無他嘅,因為2019 financial times ranking唔好,亂 aka 改革事在必行。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞