Tomix/Tomytec N-scale 鐵道/車道情境模型

796 回覆
30 Like 1 Dislike
有冇巴打玩路面電車?
小弟plan緊一個有動漫元素嘅路面電車layout

BTW, 睇嚟Tomytec嘅ノスタルジック鉄道コレクション有出兩軸路面電車嘅潛力
放接近全新 tomix 90090
有意留tg
唔知有無巴打有玩過B-train
https://www.hobby-wave.com/products/og041/
依家有第二間廠做啲類似嘅嘢, 不過係HO scale
First car museum 原來有新車出,8月9月出

Skyliner
100系
700系

出咗700 nozomi唔知仲會唔會出railstar⋯
幾時有e4
咁耐都無消息 仲以為斷左line
好睇有繼續出
新的223系-2000 K定T好
正啊 儲埋SKYLINER 東京三寶
新手想入坑,請問有冇得淨買車頭
上面講嘅First car museum
淨係得車頭
https://www.tomytec.co.jp/tomix/firstcarmuseum.html
唔該哂,姐係就算駁左電都唔識行
唔識行, 不過有燈
識行要買動力卡,香港通常要成套買。

日本就會有散裝中古賣,不過動力卡通常貴過無好動力好多。動力卡隨時要2000-3000¥,但無動力只係1000¥。
除非你想買機車頭 先會有動力
通勤車通常買K, 除非得T出好似相鐵線咁
買kato la
tomix仲要俾錢買勾
咁我買唔識行整個車站景都幾好j
first car museum 其實都整得幾精細 不過可能個比例太細 買左架大阪環狀線 要照燈先睇到車頭 既字 嚇死我以為中左SAD
佢其實本身係一套N gauge淨係賣個頭俾你

套山明紫水咩料,咁貴既
原來有post
黎緊想買Skyliner first car 會唔會有鋪頭有現貨買?
好耐之前見玩具站都有eva同無口貓,仲有少少其他款
off topic一問

請問有冇人玩開Bandai既B Train Shorty系列?
以前有, 收咗皮之後就無
不過仲有幾盒放咗喺度未砌
咩款式?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞