Tomix/Tomytec N-scale 鐵道/車道情境模型

796 回覆
30 Like 1 Dislike
買車 都抵

我睇左架tomix 8千幾yen 包郵 香港8xx 10 算
有無人喺屋企放? 我成日想條軌可以沿住天花邊放, 見住架車喺度行
以前有,圍屋頂一圈行,但太大塵難打理廢左線了
想問問點駁法??
我意思係用舊火牛線點駁,電壓又點搞。唔係好識呢啲嘢
駁粒9 v 電
諗住咁整
剩係可以玩mini set
大約要幾大地方? 諗緊喺屋企點整到個最迷你嘅場景
我諗緊可唔可以駁usb出電
想問玩具站係咪有得賣tomytec啲場景?
荃灣 荷里活都得好少。可以睇另外幾啲分店先
我都住得近荷里活同樂富都可以去睇下嘅
始終我覺得荃灣天后嗰幾間出名嘅都係賣車多得好少情景
完全唔夠我去起嘢

其實我係想揾tomytec 嗰個tunnel portal

https://www.tomytec.co.jp/diocolle/lineup/jyoukei_k/jyoukei-k_13.html

不過行過荃灣天后九龍灣都唔見有所以先想去搏下
箱根 澳海城仲有
60*45 用 tomix c140
豆豆有另一款岩隧道用
另hobbydigi 都有
大家見過最細嘅場景係點? 我諗緊點樣可以喺有限嘅地方玩到鐵道模型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞