見習航空交通管制主任SATCO 2019

665 回覆
21 Like 4 Dislike
Exac7ly, 生理需要,乜guidelines 咁巴閉可以唔比人去廁所.. 一個去完返黎下個先可以去,其實點解要咁安排?又唔係考緊,考緊就話怕幾個人一齊去出貓姐
Yes..好痴線😂現場考生和議離場個考生..但大部分人都係好似我咁鍵盤戰士..
不過個主考官個樣堅毒但又臭串,真係藍絲黑警咁既格
係,但係係點卷既時候d人話要去toilet
其實個個試場唔同,我講返個事實俾大家知
一考完paper 1 &2 差唔多一半人都舉手話去toilet,d考官有俾人去廁所,但太多人去所以個test遲左開始,paper 3 個考場係遲左4分鐘先開始,所以都遲左4分鐘完。
當中又要收卷點卷(可能佢地有心拖長點卷啦),雖然有人嘈話要去廁所,但個時都差唔多4點,考官話4點要派卷所以no toilet。
之後paper 4 因爲無俾人去到toilet 所以係準時開始。
完左paper 4仲點緊卷,現場係鼓噪緊要去廁所,所以考官話唔去得住,點緊卷。
現在有個考生又企係身仲要離開座位以示不滿。
擾攘左一輪,個考官就直接派paper 5(可能唔想煩直接唔俾人去廁所)。
一派左卷就大家齊齊等左5分鐘先開考,最後就5點15分跟返schedule準時完
但考完d考生好明顯因爲鼓噪唔耐煩,考官仲點緊卷pack箱就執野,仲要放埋自己個袋上檯
考官為左趕時間所以由paper 3開始唔俾人去廁所係有問題,但某部分考生呢d行為對其他跟足指引既考生又公平咩?未點完卷就執野都應該處分啦
仲有唔知其他考場個廁所係邊,但屯門考場要落一層行到走廊尾,係有dd遠
嘩, 原來有呢個post, 考完先見到
其實掉返轉頭諗
如果俾你處理啲機
有冇得話做一陣就去toilet
好似真係有寫明邊啲時間唔可以離場
我諗都係避免有任何嘢外洩之類
哩個位堅難考難做
ching 介唔介意講下final in 係點樣? 同埋有咩問題?

thx🙇‍♂️
final in 其實無乜特別,溫唔到,見board係輕鬆傾計
即係你已經過左assessment centre?
完實習要三年喎 咁快46k?
*見
18個月的基本訓練,aus學小型飛機,幾個月英國training,再返嚟on the job training
仲未計ATCO III入職條件要兩年經驗
同一日做
師兄有冇諗過上年衰咩
知,今次做好應該過
希望你今次得啦!
可唔可以分享下
多謝,但自覺唔夠醒目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞