見習航空交通管制主任SATCO 2019

665 回覆
21 Like 4 Dislike
清點知?
做唔哂最後條條撞c
你係咪係荃灣考
以為考緊DSE,唔記得係考緊公務員,少做少錯唔做唔錯
from my fd's fd's fd...
我朋友個朋友話份工難考仲要難KEEP
不過年半多D就46K
而且正式番工10DAY PATTERN係幾爽既
唔係
巴打可摸耳講多啲點難keep法
Paper 1 寫50分鐘,但最後比得40分鐘,冇人有依個疑問?係咪得6004依個考場先係咁
我都想知,係考場個時諗緊係咪計埋睇sample 既時間入去,加上趕住做卷所以無問
not 6004? 如果大家一樣就ok啦
清,10 day pattern 啫係?
sorry i dont know, maybe i ask ask my fd's fd and tell you later
10day pattern is like:
pm pm off am am mn mn off off off
個監考官好似第一次監考咁,咩都唔識處理。考生舉手,唔一定去廁所(雖然應該個個舉手都係為左去廁所),佢冇可能無視佢地,你可以開咪解釋一句。
有考生話要走,佢夠膽死話唔比人走,笑左,人地要走,你特首黎到都無權阻止我。一個監考官仔以為自己官威好大...唔比人走。
4個鐘唔比人走廁所,如果有人玩野瀨尿or扮因為忍尿忍到唔舒服,我睇佢點收科....
我淨係知果場凍到雪房
我認同應該講no toilet 而唔係無視人舉手就算
但係話要離場個位考生係講句「我唔考啦」就自己拎袋走喎
監考無唔俾佢走,係要佢舉手,佢地mark返seat no. 再俾permit 佢走啫,其實政府公開試既程序一直都係咁
仲有去廁所個度,考完paper 1-2 真係成個hall既人都舉手咁滯,所以考官放左一批之後就唔放,驚趕唔切考paper 3
guidance note講左要 « remain seated in the examination centre when invigilators are collecting and counting examination materials »
btw paper 4嘈完左之後我懷疑個監考廢事煩,索性直接派卷唔俾大家舉手去toilet
paper4之後我個場都無問
佢有舉手但沒人理..成班考官無視場里面舉手既考生
😂離場個考生幾有guts..
雖然我懷疑佢做完paper 1 n 2覺得唔得 想一早離場..
唔係既話正路認多半粒鐘考埋last paper 至走人
我個場都係得 40 mins
我考 paper 3 前問左
佢答我計埋 listening d 準備時間落去有 50 mins 喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞