發夢夢到個電話號碼(3)-報料上東張西望好冇

1001 回覆
121 Like 9 Dislike
事源:事主指日前朋友夢中遇見一男子,該男子要求事主致電21831120給他
惟事主與朋友及眾多網友經過多翻驗證及測試,發現電話有以下數項特徵及疑點。

1. 該號碼在打岀後對方立即接通
2. 該號碼可同時接收多個電話
3. 對方以固定頻率發岀「督,督」聲響,但亦有網友試後指聲響非固定
4. 聲音頻率未確認是否屬於摩斯密碼,但節奏均勻,固機會較微
5. 電話曾傳出懷疑呼吸聲、懷疑咳嗽聲、風聲、海浪聲、雀仔聲、飛機升降聲、腳踏聲、懷疑有人講話但十分模糊(需要佩戴耳機並調高音量,否則難會較難分辨雜聲)
6.號碼頭四位數經調查後疑似位於大嶼山電話,加上網友於電話聽到疑似飛機升降聲,認為電話位於香港國際機場
7.2183+任何號碼(尾四位數)都會立刻接通並傳出同樣聲音
8. 有於機場工作網友曾嘗試以機場內線致電但卻未能打岀,反以外線則成功,固此懷疑該電話並非屬於機場內部
9. 根據拒收訊息登記冊顯示,該號碼於2013-06-19登記,故該電話應有持有人或團體

暫時諗到咁多
歡迎各位巴絲補充

犀利犀利

好多機場電話都係2183字頭
我今日返返下工都聽到幾個話打錯既人打黎
係咪你地打黎
Push
有無試過用兩個電話打去, 左右耳各聽一個, 聽下 d 聲係咪同步一樣 ?

呢個電話係咪一樣 ?
會唔會係水壩或者瀑布既地方 背景聲似個水流一直好大
Pish
LM追PO。
發夢夢見有堆2183字頭係消防處
唔好亂玩啦
如果叫連仔擺上fb會唔會引起話題跟住傳媒可能會查呢
如果叫連仔擺上fb會唔會引起話題跟住傳媒可能會查呢

可以一戰
靜左
岩岩先睇到呢個po,想問呢張圖係咩事

事關上個13號我有個gmail俾唔知咩人登入左,個ip都係show呢個位,初頭睇見到個咁既位有間餐廳都淆淆地
未追POST,有冇人解答下

事關上個13號我有個gmail俾唔知咩人登入左,個ip都係show呢個位,初頭睇見到個咁既位有間餐廳都淆淆地

我仲lock左佢登入部手機

係咪有人玩電話咋

佢係咪會解唔到,部電話廢左
岩岩又打左黎聽

佢係咪會解唔到,部電話廢左

唔係喎 佢係點search 到2138個個電話架

如果alex巴講既係真,咁呢個電話就有可疑
btw 呢個位置間餐廳個名變左做翠華

個三張相係邊度得黎??

個三張相係邊度得黎??

好似話係廢既 你用咩登入/電話 check 都係show 川龍某個位 post1 有人講過
真係好想知
不如我地去考察
不如我地去考察

禁區嚟喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞